Gør din klub klar til kommunalvalget

Danmarks Idræts-Forbund har lavet en inspirationsside, hvor din klub bl.a. kan finde tips og inspiration til at få sine mærkesager på den kommunale dagsorden.

Træningslejr for JBU's turneringsfolk


Om kort tid er der kommunalvalg i Danmark. Helt præcist tirsdag den 21. november.

Kultur og fritidsområdet er et af kommunernes vigtige områder, og dermed også rammerne og vilkårene for foreningslivet.

Derfor er det en god idé som fodboldklub at komme på banen med forslag, udfordringer og synspunkter til de forskellige partier og kandidater.

Danmarks Idræts-Forbund har lavet en inspirationsside for idrætsforeningerne, hvor man som frivillig leder kan finde gode råd til, hvordan man blander sig i valgkampen og får sine ønsker sat på dagsordenen.

Indholdet er delt op i seks områder:

• Mærkesager
• Kontakt til kandidater
• Paneldebatter
• Kommuneundersøgelse
• Pressen
• Sociale medier

Valgkamp på sociale medier

Ikke mindst sidstnævnte område får en vigtig betydning på kommunalvalget 2017.

Undersøgelser viser, at næsten dobbelt så mange vælgere som i 2013 vil bruge Facebook til at orientere sig om deres lokale kandidater inden kommunalvalget i november. Og blandt kandidaterne ligger Facebook også helt i top blandt de redskaber, som de vil bruge mest energi på.

Derfor indeholder inspirationssiden forskellige bud på, hvordan man bruger netop de sociale medier til at komme på dagsordenen og kommunalpolitikernes radar.

Kommune-undersøgelse fra 2013

I forbindelse med kommunalvalget i 2013 udarbejdede DBU Jylland en grundig analyse af de jyske fodboldklubbernes vilkår i hver enkelt kommune. En undersøgelse som medvirkede til, at fodboldklubbernes vilkår blev genstand for stor debat i mange kommuner og medier.

Dengang offentliggjorde vi tallene for dels at sætte fokus på breddefodbolden op til kommunalvalget og dels for at støtte de jyske fodboldfrivillige med information om de kommunale forhold i deres kommune sammenlignet med de øvrige jyske kommuner

Man kan gå på opdagelse i dette materiale på vores hjemmeside.

Op til kommunalvalget 2017 vil både DBU og Danmarks Idræts-forbund offentliggøre tilsvarende materiale og undersøgelser, ligesom også DBU Jylland via forskellige initiativer vil forsøge at hjælpe klubberne med at sætte fokus på breddefodboldens vilkår i kommunerne.

De nationale og regionale resultater af DIF's store kommune-undersøgelse forventes at blive offentliggjort den 24. oktober 2017.

Log ind