MENU

Frivilliguge: Klubhuset er min dagligstue

Cafeteriamutter Anne Mette Jensen tjener en bemærkelsesværdig lille timeløn i kroner og ører, men i energi og glæde er regnskabets tal stadig positive i Oksbøl på den jyske vestkyst.

Foto: Ina Tofterup, DBU Jylland Kommunikation

Anne Mette Jensen vil have det sjovt. Bare lave noget, hun har lyst til.

Og det kommer Boldklubben Vestkysten til gode, som har til huse i Oksbøl på den yderste del af den jyske vestkyst. Her styrer Anne Mette Jensen klubhuscafeteriet med kyndig hånd og det har hun efterhånden gjort i over 12 år.

Foreningsarbejde giver energi

- Altså, timelønnen er mest af alt symbolsk, for det her handler overhovedet ikke om forretning. Jeg aner bare ikke noget om fodbold, så jeg kan ikke være træner eller holdleder som de fleste af de andre frivillige. Men jeg elsker at stå bag disken i klubhuset, så dét er mit bidrag til klublivet, forklarer snart 60-årige Anne Mette Jensen.

I 25 år var hun frivillig gymnastikleder, men da hendes og manden Eriks fire sønner brugte al tiden i fodboldklubben, var det helt naturligt at tilbyde sin hjælp dér, da cafeteriet i klubhuset manglede en leder tilbage i 2005.

Nu kan hun nærmest ikke huske, hvordan hverdagen fungerede før. For Anne Mette Jensen giver de mange aftener i klubhuset energi og glæde og hendes cafeteria er et tydeligt bindeled for hele klubben.

Snørebånd og brandalarmer

Der bliver bundet snørebånd og tørret næser på de yngste, mens seniorspillerne kan stole på, at hun tager sig af firmatelefonen eller sågar brandalarmen, mens de spiller bold.

Nå ja, og så tager hun sig af franske hotdogs og lakridspiber hver dag fra kl. 17-21.30, når hun har fået fri fra sit job som storkøkkenleder hos Varde Kommune. Der hygges med stearinlys og hver eneste nytilkommen bliver budt velkommen med et smil.

- Lønnen for mig består i, at en fedtet fireårig barnehånd vinker til mig fra bilvinduet nede i byen eller en teenager hilser højlydt på mig, selvom han hænger ud sammen med sine cool kammerater, lyder det varmt fra den vellidte cafeteriamutter.

Etårige kontrakter gennem 12 år
 
Opbakningen fra baglandet er der også helt styr på, for manden Erik Cramon Jensen er selv frivillig i klubben igennem mange år, bl.a. som medlem af fodboldudvalget.

Og hvor længe bliver Anne Mette så ved som frivillig i BK Vestkysten?

- Altså jeg har altid kun haft en etårig kontrakt, så jeg stopper, når det ikke er sjovt længere, kommer det med et underfundigt smil fra fodboldklubbens samlingspunkt.

Og sjovt, det har det altså foreløbigt været i over 12 år.


  
Log ind