Det vil de jyske klubber lave om på

Skærp reglerne for udfyldelse af holdkort, indfør dobbelte årgange i de ældste børnerækker og i ungdomsrækkerne, og udvid reglen om en ekstra spiller på banen til at omfatte alle 8:8 og 11:11 rækker. Sådan lyder nogle af de forslag, som de jyske fodboldklubber ønsker behandlet på DBU Jyllands regionale årsmøder i november.



Fredag udløb fristen for fremsendelse af forslag til DBU Jylland, og igen i år har en række jyske fodboldklubber benyttet sig af muligheden for at foreslå ændringer af turneringsregler og -bestemmelser.

DBU Jylland har modtaget følgende forslag – formuleret i korte træk:

- Mou IF foreslår en opstramning af reglerne for udfyldelse af holdkort.
- Erritsø GIF foreslår, at reglen om ”at det er tilladt at sætte en ekstra spiller på banen, så længe et hold er bagud med tre mål eller mere”, skal indføres i alle 8:8 og 11:11 ungdomsrækker under DBU Jylland.
- Kolding Boldklub foreslår at forlænge sæsonen/udvide datoplanen for holdene i den centrale turnering.
- Brande IF foreslår at indføre dobbeltårgange i de ældste børnerækker og i ungdomsrækkerne (U10, U12, U14 og U16) for både piger og drenge. Eller alternativt at der blødes op i den automatiske indplacering.
- Hjerting IF foreslår en dispensationsmodel i Liga 4 og 5 for børn med særlige vanskeligheder.
- DGL 2000 foreslår, at en fastsat kamp, som ikke afvikles pga. modstanderens udeblivelse (med eller uden afbud) ikke skal låse en spiller fast til det pågældende hold (den skal dog ikke løse en spiller fra karantæne).
- Nørresundby FB foreslår ændring af Jyllandsserien.
- Ørslevkloster IF foreslår, at en dreng skal kunne spille herrefodbold (senior) som 15-årig.
- Ørslevkloster IF forslår også, at supplerende spilletilladelse skal kunne gives til at kunne spille seniorfodbold.

DBU Jylland vil nu gå i dialog med klubberne i de tilfælde, hvor der er behov for præciseringer eller afklaring af eventuelle tvivlsspørgsmål.

Herefter vil forslagene senest den 1. november blive offentliggjort her på hjemmesiden i fuld ordlyd med relevante henvisninger til berørte turneringsregler og bestemmelser samt med en argumentation fra forslagsstillerne.

Også forslag fra DBU Jylland

Klubforslagene vil blive suppleret med forskellige forslag fra DBU Jylland.

DBU Jyllands Ungdomsudvalg har således allerede besluttet at fremsætte to forslag omkring U16 og U17 Drenge-rækkerne.

Forslagene fremsættes som opfølgning på fire gennemførte dialogmøder i foråret, hvor mange klubber deltog, men hvor der dog ikke fremkom en entydig identifikation på hvilken turneringsmodel, de jyske fodboldklubberne ønsker for U-16 og U-17 drenge. Dertil var uenigheden for stor.

De to forslag vil i grove træk se således ud:

1. Sammenlægning af U-16/U-17 drenge til en 2-årig årgang
2. U16 uændret, mens U-17 drenge bliver uafhængig af U-16 dvs. den automatiske indplacering bortfalder og øverste række I U-17 drenge vil blive en ansøgningsrække

I første omgang vil alle de indkomne forslag - både fra klubber og internt fra DBU Jylland - blive behandlet på de regionale årsmøder i november, mens den endelige godkendelse skal finde sted på DBU Jyllands delegeretmøde i Herning den 6. januar 2018.

Man kan også allerede nu tilmelde sig årsmøderne i DBU Jyllands fire regioner.Her kan man læse meget mere om møderne og hvorfor det er vigtigt at deltage.



Log ind