Bliv ekspert på genpres med Morten Bisgaard

DBU Jylland inviterer ungdomstrænere til seminar om genpres. Tidligere fodboldspiller og nuværende ekspert og kommentator Morten Bisgaard gennemgår omstillingsfaser i teori og praksis.


Omstillingerne i fodboldspillet har fået mere og mere fokus i de senere år, og det kan for flere hold være forskellen på sejr eller nederlag. Jürgen Klopp og Pep Guardiola kan slå modstandere i stykker med deres genpres, og hvis dit ungdomshold skal et stykke af vejen, kan du nu blive meget klogere på genpresset, når DBU Jylland inviterer til ungdomstrænerseminar.

På seminaret vil tidligere professionel fodboldspiller, nuværende kommentator på TV2 og assistenttræner for Danmarks U17-landshold Morten Bisgaard holde oplæg under temaet ”Omstilling fra VI til DE – Når vi mister bolden”. Han vil både give et overblik over genpresset som fænomen, og hvilke forudsætninger der er for det gode genpres.

- Da jeg selv spillede, var der ikke meget fokus på omstillingerne. Det var ikke noget, vi talte om, og det er først indenfor de senere år, at omstillingerne er blevet moderne begge veje. Jeg vil prøve at gennemgå den historiske og den nutidige tilgang til det. Det handler om to ting. Enten er man i balance, når man mister bolden, eller også er man i ubalance, og der er det forskellig adfærd, man skal praktisere, siger Morten Bisgaard.

Det handler om mindset
Seminaret kommer til at bestå af en teoretisk og praktisk del, hvor den teoretiske også vil indeholde forskellige videoklip med gode og dårlige omstillingssituationer. Herefter skal trænerne på banen og gennemgå øvelser, som kan skabe et bedre genpres på holdene hjemme i klubberne.

Morten Bisgaard fremhæver især Jürgen Klopps Liverpool og Pep Guardiolas Manchester City, når han kigger på de hold, der er gode til genpres, men det betyder ikke, at dit hold hjemme i klubben nødvendigvis skal spille på samme måde eller niveau.

- Det handler først og fremmest om det mindset, man griber genpresset an med. Det er ikke nødvendigvis noget, man kan stille benhårdt op i øvelser, det er først og fremmest en forståelse af, at når vi mister bolden og er i balance, så går vi efter erobringen. Der er selvfølgelig nogle øvelser, man kan træne, og dem kommer vi også til at gennemgå på dagen, siger Morten Bisgaard.

Praktisk info
Kurset ”Omstilling fra VI til DE – Når vi mister bolden” kommer til at blive afviklet tre steder i landet. Det er henvendt ungdomstrænere for både pige- og drengespillere, og det koster 300 kroner at deltage. Du kan se herunder, hvor og hvornår kurserne finder sted.

Vejen Idrætscenter – 18. september
Petermindesvej 1, 6600 Vejen, 17.30 – 20.00
Tilmeld dig her

Silkeborg IF – 20. september
JYSK Park, Ansvej 104, 8600 Silkeborg, 17.30 – 20.00
Tilmeld dig her

Vejgaard IF – 27. september
Sofievej 31, 9000 Aalborg, 17.30 – 20.00
Tilmeld dig her

Log ind