Brødrepar bomber løs i Serie 2

Koldby/Hørdum IF’s bedste mandskab i Serie 2 har et særdeles målfarligt brødrepar på holdet. Mathias og Uffe Skinnerup står efter ni kampe noteret for 25 af holdets 35 mål.


Brødrene Skinnerup har tilsammen lavet 25 mål i efterårssæsonen - og er efterhånden berygtede i Thy og omegn. Foto: Privat.


Brødreparret Matthias og Uffe Skinnerup er brandvarme i denne sæson. De to brødre har fået modstandernes målnet til at blafre ikke færre end 25 gange i foreløbigt ni kampe i Serie 2, pulje 14. Senest gik bomber-brødrenes evner ud over Hurup IF, som måtte indkassere seks mål fra Koldby/Hørdum IF’s giftige brødrepar.

Storebror Mathias på 24 år peger på brødrenes nærmest symbiotiske forhold som en af hovedårsagerne til de mange mål.

- Vi kan jo finde hinanden med bind for øjnene. Når Uffe har bolden, så ved jeg, hvor jeg skal stille mig hen for at modtage bolden, siger han og tilføjer med et stort grin:

- Der sker bare noget magisk, når vi er på banen sammen.

Høj fart og god teknik

Holdets træner, Elo Hansen, er glad for sine to bombere, som han faktisk først og fremmest fremhæver for deres gode tilgang til fodboldgerningen – og ikke de mange mål.

- De bidrager først og fremmest med et fremragende humør og gejst. Men Mathias er meget hurtig og har en god sparketeknik, mens Uffe fra sin position som kantspiller kan udnytte sin gode teknik, siger træneren og tilføjer:

- Men de har det med at kigge for meget efter hinanden, siger Elo Hansen.

Det synspunkt bakker Mathias Skinnerup op om og forsikrer, at det er et udviklingspunkt for brødrene at få øjnene op for resten af holdet.

På spørgsmålet om brødrene Skinnerups forcer, svarer han meget i tråd med sin træner.

- Jeg har noget hurtighed og koldblodighed og faktisk også et meget hårdt skud. Uffe har en vanvittig teknik og kan ofte tørre et par modstandere og krølle den op i det lange hjørne, siger Mathias Skinnerup.

Tæt knyttede brødre

De to brødre bor sammen og er i det hele taget tæt knyttede. Mathias flyttede i en periode til Aarhus, men er flyttet hjem til Thy – ikke mindst for at være sammen med sin lillebror.

- Jeg har boet i Aarhus i fire år, men flyttede hjem igen – først og fremmest for at spille fodbold med Uffe

igen, siger Mathias Skinnerup, og fortæller, at han jævnligt kørte fra Aarhus til Thy for at spille med lillebror og resten af holdet.

Det er Mathias, som flest gange har fundet netmaskerne indtil videre i sæsonen. 14 mål står han noteret for, mens lillebror Uffe har scoret 11 gange. Der er ikke decideret konkurrence mellem brødrene om at lave flest mål, men de har også hver deres målsætning for succes, afslører Mathias.

- Jeg har altid sagt, at jeg er ligeglad med om vi rykker op, bare jeg bliver topscorer, hvor Uffe er ligeglad om han bliver topscorer, bare vi rykker op. Det er lidt sjovt, lyder det fra målslugeren, som selv indrømmer, at de mange mål er ved at stige brødreparret til hovedet.

- Det er eddermame svært at holde benene på jorden, og det fylder da også meget i vores omklædningsrum, siger Mathias grinende og tilføjer, at han har lavet tre hattrick i sæsonen indtil videre.

Log ind