Region 4: Esbjerg-forstad løb med succestitel

Efterskolekontingent, skolesamarbejde og adskilte træningsmiljøer for de yngste sikrede onsdag aften Tjæreborg IF titlen som ”Årets Fodboldklub” i DBU Jylland Region 4.

foto: LLN Press
Maiken Støjer (i gult) fra Tjæreborg IF modtog hæderen af sidste års modtager, Hans Schilling fra Agerbæk/Starup flankeret af Kenneth Nielsen (tv.) og Jens Christian Hansen fra DBU Jylland Region 4's bestyrelse (foto: LLN Press).


Et væld af frivillige hænder og et overflødighedshorn af aktiviteter.

Så privilegerede og flittige er de i Esbjerg-forstaden Tjæreborg, hvor Tjæreborg Idrætsforening netop er blevet kåret til ”Årets Fodboldklub” i DBU Jyllands sydligste bastion, Region 4.

Attraktivt miljø for børn og unge

Et tilskud fra DBU Jylland gjorde det i 2016 muligt at ansætte en B&U-konsulent og det har været med til at sikre en rød tråd i klubben. Allerede fra U6 tilbyder klubben en fodbold-opstarts-dag for både forældre og spillere, hvor forældrene bl.a. deltager på kurset Velkommen i klubben.

Drenge og piger tilbydes også adskilte træningsmiljøer i en tidlig alder for bl.a. at styrke rekruttering og fastholdelse af pigespillere, der derudover tilmed kan opleve Pigeraketten lokalt hvert år.

De ældste ungdomsårgange får særbehandling

I udskolingsårgangene på tre lokale skoler tilbydes der fra dette skoleår en særlig fodboldretning i samarbejde med Tjæreborg IF med fokus på både spillerudvikling og træner-/dommeruddannelse. Håbet er herigennem at kunne tiltrække flere unge trænere til klubben.

Også for unge på efterskole har Tjæreborg IF et særligt tilbud. De har mulighed for at bevare tilknytningen til klubben og holdet bl.a. via et efterskolekontingent. Dette tiltag blev til i 2016 i samarbejde med visionskonsulent Henrik Sørensen fra Bevæg Dig for Livet.

Tillykke til Tjæreborg IF

Maiken Støjer fra Tjæreborg IF modtog den ærefulde pris fra sidste års modtager Agerbæk/Starup repræsenteret af Hans Schilling.

Titlen betyder også, at Tjæreborg IF slutter sig til feltet af i alt ni kandidater til prisen som Årets Fodboldklub i Danmark, som kåres af DBU på repræsentantskabsmødet i foråret 2018.

Den nationale vinderklub indstilles desuden til Danmarks Idræts-Forbunds kåring af Årets Idrætsforening samt til UEFA’s pris Best Grassroots Club.



 

Log ind