Fra Old Trafford til Serie 4

For bare fire måneder siden spillede Jens-Kristian Sørensen playoff-kampe om at komme i Superligaen med Vendsyssel FF. Og han har tilmed prøvet at spille på Old Trafford. Nu tørner han ud for barndomsklubben i Serie 4.Jens-Kristian Sørensen har tidligere spillet mod bl.a. Carlos Tevez. Nu er det de lokale serierivaler, han kæmper mod. Foto: Per Kjærbye


Han har tidligere spillet på Old Trafford i en kamp, hvor Aab mødte Manchester United, og så spillede han så sent som i juni måned playoff-kampe for Vendsyssel FF om at komme i Superligaen.

Nu har den 30-årige Jens-Kristian Sørensen droppet livet som fuldtidsprofessionel fodboldspiller, og tørner i stedet ud for barndomsklubben Biersted IF i Serie 4.

- Det har været noget helt andet end at spille Superliga og 1. division, men det er rart at vende hjem og spille med mine gamle barndomskammerater, lyder det fra den pensionerede, professionelle fodboldspiller, som nu i stedet tjener månedslønnen på at være skolelærer.

Sjovt at repræsentere byen

For Jens-Kristian Sørensen var det en hård beslutning, om den professionelle karriere skulle fortsætte eller ej. Til gengæld var han ikke i tvivl om, hvorvidt han fortsat ville spille fodbold i sin fritid, når han fik en anden levevej.

- Jeg har aldrig overvejet helt at stoppe. Jeg har hele tiden vidst, at jeg ville holde mig i gang, siger Jens-Kristian Sørensen, som havde Biersted IF som helt naturlig destination, når den professionelle karriere stoppede.

- Jeg kender mange i klubben, og har holdt kontakten ved lige. Min mor og far har også været engageret i klubben, så jeg har haft min gang der. Og så er det bare sjovt at repræsentere den by man kommer fra, lyder det fra den sympatiske nordjyde, som har scoret fem mål og lagt op til en del flere fra sin midtbaneplads i barndomsklubben.

Lidt flere øl i Serie 4

Men hvordan er det så at gå fra at have spillet på Old Trafford mod nogle af verdens allerbedste fodboldspillere, til at tørne ud på de lokale Serie 4-baner?

- Niveauet er den største forskel. Du bliver straffet for de fleste fejl i Superligaen, men sådan er det langt fra i Serie 4. Og så har jeg jo slet ikke været vant til, at man kan gå lidt i byen inden kampene også, siger Jens-Kristian Sørensen og påpeger, at der også er mange lighedspunkter.

- Altså man går jo stadig på banen for at vinde, og der er plads til humor og sjov begge steder. Så stemningen er i og for sig den samme, men der bliver nok drukket lidt flere øl i Serie 4-omklædningsrummene, siger han grinende.

Af: Martin Weibel, DBU Jylland Kommunikation - 02. november 2017, 07:10