78 kampe kigget efter i sømmene i 2017

DBU Jyllands særlige observatørkorps har igen i 2017 været DBU Jyllands øjne og ører ved potentielle problemkampe i Aarhusområdet. I alt 78 gange har korpset rykket ud.



Selv om det er sjældent, så sker det, at hold i DBU Jyllands turneringer har problemer med adfærden. Foto: Per Kjærbye


Langt de fleste af de mange tusinde fodboldkampe som hvert år bliver spillet på fodboldbanerne i Aarhus forløber med smil på læben og i god ro og orden.

Alligevel er der enkelte hold, som i perioder rammer lidt ved siden af, når det kommer til god adfærd på fodboldbanen.

Derfor har DBU Jylland nok engang sendt sit særlige observatørkorps ud til de potentielle problemkampe i 2017. I alt 78 gange har DBU Jylland øjne og ører været på sidelinjen ved kampe i Aarhus-området i år.

Indsatsen har en præventiv virkning

Rent praktisk hilser DBU Jylland observatøren på begge hold og på dommeren inden startfløjtet til en potentiel problemkamp lyder. Og det bliver forklaret, hvorfor observatørkorpset er til stede. Men observatørerne kommenterer aldrig på det der sker i kampene eller på dommeren præstation.

Finn Jensen er koordinator for DBU Jyllands observatørkorps, og ifølge ham, har korpset en god og præventiv virkning. Og det er han ikke enig om at mene.

- Til vores evalueringsmøde havde vi besøg af en foreningskonsulent fra Sport og Fritid i Aarhus kommune, og hun mente ligesom os, at vores indsats gør en forskel, lyder det fra Finn Jensen, som sammen med sit observatørkorps oplever, at der er fremgang i adfærden.

- Vores klare erfaring er, at langt størstedelen af de kampe vi er ude til, forløber uden problemer. Og jeg mener faktisk, at det er blevet meget bedre siden sidste år. Adfærden er simpelthen forbedret, lyder det fra Finn Jensen, som dog stadig mener, at der er plads til forbedring i enkelte klubber.

Tæt samarbejde med turneringsafdelingen

Når de potentielle problemkampe bliver valgt ud, så sker det i tæt samarbejde med DBU Jyllands turneringsafdeling. Men kampe kan også blive valgt ud, hvis et af de deltagende hold ønsker det.

- Nogle klubber hører om vi ikke vil komme, fordi de er lidt utrygge ved et kommende opgør. Og vi må heldigvis konstatere, at når vi har de henvendelser, så oplever vi aldrig problemer, lyder det fra Finn Jensen.

De 78 kampe i 2017 er cirka samme antal som i 2016, hvor observatørkorpset, som i øvrigt består af en række tidligere fodbolddommere, var uden på opgave 72 gange.

Log ind