Sådan kan scenarier i DS og 2. division påvirke dit hold

For de jyske seriehold kan det godt betale sig at heppe på de jyske hold i 2. division og Danmarksserien. Resultaterne her kan nemlig enten gøre livet lidt lettere eller sværere for nedrykningstruede seriehold.

Resultaterne i Danmarksserien og 2. division kan have betydning for, om dit seriehold må lade livet i sin række.

Når vi kommer til sommerferien, så markerer det samtidigt afslutning på den første Danmarksserie efter at strukturen er lavet.

Der er nu fire Danmarksserier med ti hold i hver pulje, og hvor de to første puljer er fra Østdanmark, så er pulje 3 og pulje 4 fra Jylland og Fyn. Udgangspunktet er, at der rykker to hold ned fra hver pulje og at de erstattes af hold fra lokalunionerne.

For pulje 3 og pulje 4 betyder det, at de erstattes af tre hold fra Jylland (førstepladsen fra de to Jyllandsserie 1-puljer samt den bedst toer), samt ét hold fra Fyn.

Læs eventuelt om propositionerne for Danmarksserien her.

2. division spiller ind

Sammen med scenarierne i Danmarksserien skal resultaterne i 2. division også ind i ligningen.

Det mest sandsynlige scenarie er at der rykker to vesthold ud af 2. division (FC Svendborg og Vejgaard). Det vil medføre, at tingene enten ”går i nul”, eller der skal suspenderes en ekstra nedrykning. Der er dog en ubekendt faktor. Nemlig om den ene af nedrykkerne fra pulje 3 bliver et fynsk eller jysk hold. I øjeblikket ligger det til at blive et jysk hold og det vil i så fald betyde ekstraordinær nedrykning af et hold fra Jyllandsserien 2.

Samlet spænder de forskellige scenarier fra, ved ingen nedrykning af vesthold fra 2. division, at der skal suspenderes to nedrykkere, til, ved nedrykning af fire vesthold fra 2. division, at der skal foretages ekstraordinær nedrykning af to til tre hold. Begge yderpunkterne er meget teoretiske og usandsynlige.

Risiko for ekstraordinær nedrykning
Jyske nedrykkere fra 2. division Nedrykkere fra Danmarksserien

Mellemregning Oprykkere fra Jylland  Jyllandserien 2 + øvrige 

Pulje 3 Pulje 4
2 x nr. 1 og 1 x nr. 2 fra JS1  
0 Nr. 10 rykker ud. Pt. Fredericia fF Nr.10 rykker ud. Pt. IF Skjold Sæby 1-2 jyske hold ned 3 1-2 nedrykninger suspenderes
1 Nr. 10 rykker ud. Nr. 9 i playoff Nr.10 rykker ud. Nr. 9 i playoff 2-3 jyske hold ned 3 1 nedryknings suspenderes/går i 0
2 Nr. 9 og Nr. 10 rykker ud. Pt. Fredericia fF og FC Sønderborg Nr. 9 og 10 rykker ud. Pt. IF Skjold Sæby og Randers Freja 3-4 jyske hold ned 3 Går i 0/1 ekstra nedrykning
3 Nr. 9 og 10 rykker ud. Nr. 8 i playoff (Fyn) Nr. 9 og 10 rykker ud. Nr. 8 i playoff (Jylland) 4-5 jyske hold ned 3 1-2 ekstra nedrykkere
4 Nr. 8-10 rykker ud. Pt. 2 jyske og 1 fynsk Nr. 8- 0 rykker ud = 3 jyske 5-6 jyske hold ned 3 2-3 ekstra nedrykkere

Pr.11.05 er status at ét jysk og ét fyns hold ligger til nedrykning fra 2. division.

Et bud er, at tingene går i nul, eller at der enten skal foretages en ekstraordinær nedrykning af et hold eller suspenderes nedrykning for et hold.

Ovenstående påvirker også Serie 1 og de øvrige lavererangerende serierækker.

Der er en række udtrækninger i Serie 1, Serie 2 og Serie 3, der vil gøre livet lidt lettere for nogle af de hold der ligger på 7. pladsen.

Dette kan du læse mere om, når vi kommer tættere på turneringens afslutning, og når nogle af ovenstående udfald er elimineret.


Log ind