Kvindehold i farezonen kan få håndsrækning

En udtrækning i 1. division for kvinder kan give en række andre kvindehold en hjælpende hånd. Både i Kvindeserien Vest, Jyllandsserien Kvinder og Serie 1 Kvinder kan der være hold, som kapitaliserer af udtrækningen.



Selv om man umiddelbart ligger til nedrykning, er der nu endnu et håb at klynge sig til. Foto: Fodboldbilleder.dk


Den enes død, den andens brød.

Dette ordsprog er i høj grad gældende for en række hold i kvindesenior-rækkerne, efter at Team Viborg har været nødsaget til at trække holdet i 1. division kvinder.

Vi tegner det mulige scenarie op herunder.

Kvindeserie Vest

Team Viborgs udtrækning får ”positiv” betydning for Kvindeserie Vest, når det til juni skal afklares, hvem der rykker op og ned.

På grund af Team Viborgs udtrækning skal der nemlig ske suspension af det bedste hold på syvendepladsen. Når det hold skal findes, bliver der opereret der med bedste pointgennemsnit som faktor. Der er tidligere udtrukket et hold fra pulje 272 (Fortuna Svendborg) i Kvindeserien Vest og derfor bliver der ikke spillet det samme antal kampe i pulje 271 og 272.

Der rykker fire hold op til sommer til Kvindeserien Vest. Tre af holdene er fra Jylland (vinderne af de tre jyllandsserier), samt et enkelt hold fra Fyn (vinderen af Albaniserien).

I tilfælde af at nedrykkeren fra syvendepladsen skal findes i pulje 272 kan det ydermere have betydning for de lavere rangerende rækker, hvorvidt holdet er fra Fyn eller Jylland.

Jyllandsserien kvinder

Hvis der rykker et fynsk hold (Oure eller Næsby) ned fra syvendepladsen i pulje 272 eller hvis holdet på syvendepladsen i denne pulje klarer frisag som bedste hold på syvendepladsen, så betyder det suspension af nedrykning for et hold i Jyllandsserien. Her skal der i forvejen suspenderes et hold på grund af Team Viborgs udtrækning.

Det betyder med andre ord, at der skal suspenderes nedrykning for enten et eller to på syvendepladsen i Jyllandsserien.

Serie 1 kvinder

I Serie 1 Kvinder er udgangspunktet, at to ud af seks hold på fjerdepladsen rykker ned. På grund af ovenstående forhold betyder det imidlertid, at dette tal reduceres til enten nul eller et hold.

Serie 2 kvinder

De 14 puljevindere rykker op i serie 1.


Log ind