Fodboldforældre til U10-piger: I er drenge

- Det er jo usmageligt. Sådan siger en træner for U10-pigerne i Erritsø GIF, som oplever, at modstanderholdets forældre beskylder nogle af klubbens pigespillere for at være drenge.



Nogle fodboldpiger må finde sig i anklager om, at de i virkeligheden er drenge. Foto: Henrik Bjerregrav
- På et af vores pigehold var det lige før, at modstandernes forældre ville trække pigen ind i omklædningsrummet for at tjekke, om hun var en pige eller dreng.

Sådan lyder den rystende beretning fra Finn Pedersen fra Erritsø GIF, som blandt flere andre hverv er U10-pigetræner i klubben.

Nu kommer klubmanden med et opråb til forældrene: Tænk jer om, før I beskylder pigespillerne for at være drenge. De kan få en traumatisk oplevelse, som sætter spor for livet.

Tilråb påvirker hele holdet

Da Finn Pedersens U10-piger senest var ude og spille var der igen et par forældre, som satte spørgsmålstegn ved en af de kortklippede pigers køn.

- Et par af mine spillere hører nogle forældre sige på sidelinjen, at ”det dér er vist en dreng”. Så kommer hun hen til mig, og fortæller, at ”de siger [pigens navn] er en dreng”. Det er en meget træls situation at stå i, siger han og understreger, at han altid reagerer på det, når han oplever det.

- Så går jeg hen til modstanderholdets træner og siger, at nu må vi få stoppet det her, lyder det fra Finn Pedersen, som oplever, at hele holdet bliver rystede og kede af det, når det sker.

- Jeg kan huske, at det både påvirkede forældrene og det pågældende barn. Ja, faktisk hele holdet. Det er klart, at når voksne opfører sig sådan, så bliver man selvfølgelig bange, siger han.

”Spark ham ned”

Finn Pedersen vil gerne opfordre alle forældre omkring pigekampe til at stoppe med at hænge børnene ud.

- Der er jo tale om ni-ti-årige piger, som bare gerne vil ud og hygge sig med veninderne, så jeg synes, at den slags udråb er helt usmagelige. Jeg håber virkelig, at vi kan få sat fokus på problemstillingen, så det her kan stoppe, siger Finn Pedersen, som har hørt om lignende sager i andre klubber, hvor der blandt andet er blevet råbt ”spark ham ned” under en pigekamp.

- Lad os få stoppet det her. Vi kan ikke være det bekendt, lyder appellen.


Log ind