1-0 er en målfest når Gærum IF spiller

Gærum IF’s kampe i Serie 4 har budt på færre mål end i nogen andre i de jyske serierækker. Alligevel afviser holdets træner, at de er et kedeligt hold.



Når Gærum IF spiller i Serie 4, så kan man langt fra være sikker på at se mål. Foto: Henrik Bjerregrav
Brændte chancer og et dygtigt forsvar er forklaringen bag Gærum IF’s usædvanlige sæson indtil nu, hvor holdet i syv kampe bare har scoret og lukket tre mål ind.

Med kun seks mål i alt er der tale om det hold, som spiller de allermest målfattige kampe i DBU Jyllands turnering.

2-1, 1-0, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0, 0-0, lyder resultaterne indtil videre.

- Vi har ikke som udgangspunkt et defensivt udgangspunkt når vi går ud til en kamp, men vi har været temmelig ineffektive og så står vi godt på banen, lyder det fra holdets træner, Kasper Østergaard, som aldrig har oplevet noget lignende i serierækkerne.

- Vi er ikke de kedeligste

Ifølge Kasper Østergaard er Gærum IF ikke et kedeligt hold at se spille på trods af, at de er involveret i nogle meget målfattige kampe.

- Der er masser af chancer i kampene, så jeg synes, at statistikken lyver lidt. Jeg synes i hvert fald ikke, at vi er Jyllands kedeligste hold, siger træneren.

- Det kommer faktisk lidt bag på os, at der er scoret så få mål, men vi har nogle af de gamle, rutinerede til at stå i bagkæden, og sammen med resten af gutterne, så får de lukket godt af nede bagi, lyder forklaringen fra træneren, som skifter imellem at spille 4-4-2 og 4-2-3-1 i kampene.

Det er ikke kun angriberne der brænder

Kasper Østergaard mener, at hele holdet skal have æren for den flotte forsvarsstatistik, ligesom alle er skyld i de manglende mål.

- Angriberne er jo også en del af forsvarsspillet, så de skal have en del af kreditten for de få indkasserede mål. Og en del af de chancer vi har brændt, kommer efter dødbolde, hvor det er forsvarsspillere eller midtbanespillere, som har misset. Så vi er alle lige gode om det i begge ender af banen, lyder det diplomatisk.

Næste gang Gærum IF skal i ilden er på lørdag, hvor modstanderne fra første kamp, Læsø IF, venter. Her her er der lagt op til en, i Gærum IF-perspektiv, målfest, da det første opgør imellem de to bød på hele tre mål.

Se Gærum IF’s pulje her.


Log ind