Ny kunstgræsbane med hjælp fra medlemmerne

I Hjortshøj-Egå Idrætsforening har man netop taget første spadestik til en ny kunstgræsbane. Finansieringen er kommet med stor hjælp fra medlemmerne.



Tirsdag d. 2. maj var en festdag for Hjortshøj-Egå Idrætsforening. Her kunne første spadestik tages til den nye kunstgræsbane, som foreningen har arbejdet på at få lavet i flere år. Planen er, at den skal stå klar til den kommende vintersæson, og det bliver et stort aktiv for klubben, fortæller bestyrelsesmedlem Jan Elmstrøm Blaabjerg.

- Før i tiden har vi skullet leje baner ved Rønde og Hornslet og så transportere spillerne derud. Det har både kostet penge at leje, men det har også været bøvlet for forældrene at skulle have deres børn derud, så vi har manglet muligheden for en kunstgræsbane i klubben, siger han.

Forud er gået et større indsamlingsarbejde, hvor klubben har gjort brug af både medlemmer og DBU.

Tilsagn om støtte

Før den officielle indsamling gik i gang forsøgte klubben at finde ud af, hvordan stemningen var hos deres medlemmer. Indsamling fulgte tre spor, og medlemmernes bidrag har fyldt rigtig meget i den endelige finansiering.

- Vi søgte fonde, virksomheder og private sponsorer. Vi spurgte medlemmerne, om der var stemning for at tegne et privat sponsorat. Der var ikke nogen krav om, at de skulle tegne det endnu, men bare angive om de har interesse, og der fik vi tilsagn på 270.000 kroner fra vores ca. 500 medlemmer.

Derudover lavede klubben en række foldere, som holdene delte ud ved de lokale supermarkeder, og da målet kunne anes i horisonten satte klubben alvor bag ordene. Det endte med, at klubben samlede 315.000 ind fra private sponsorer.

- Da vi anede, at det kunne blive til noget, tog vi kontakt til Christian Bordinggaard i DBU, der havde hjulpet med fondsansøgninger for at få indsamlingen lavet via DBU. Det gav en seriøsitet og en blåstempling til projektet, at vi havde DBU med i det, og samtidig lettede det administrationen i det for os, siger Jan Elmstrøm Blaabjerg.

Med de private sponsorer, virksomhedssponsorater og en fondsdonation i ryggen kan HEI derfor nu åbne Invita Park der, hvor der tidligere lå en oversvømmet grusbane.

Log ind