Nordjysk klub på vild sejrsmarch

Skovsgaard Boldklub har gjort rent bord med lutter sejre i både Serie 4 og Serie 5. Samlet er alle 24 kampe vundet med en målscore på præcis plus 100.


Det blev til lutter sejre for Skovsgaard Boldklubs hold i Serie 4 og Serie 4. Her er spillerne fra begge hold samlet. Foto: Privat.


100 mål. Så meget står på pluskontoen i den lille nordjyske fodboldklub, Skovsgaard Boldklub, efter et forrygende forår i henholdsvis Serie 4 og Serie 5.

Begge hold har vundet rub og stub i deres respektive puljer. Og ganske pudsigt er begge hold endt med en målscore på 55-5.

- Vores Serie 5-hold praler jo af, at de er bedst, da de har opnået målscoren på blot 10 kampe, mens Serie 4-holdet har brugt 14 kampe til det, siger Andreas Overgaard, der er træner for begge mandskaber.

De har altså en samlet målscore på 110-10. Det giver præcis 100 mål på plussiden.

Ønsker at forbedre sig

Hemmeligheden bag succesen er ikke en trylledrik eller noget lignende. Nej, de har et rigtig godt sammenhold, en god træningskultur og en enorm vilje til konstant at blive bedre.

- Vi har en stærk ærgerrighed for at blive bedre. Selvom vi har en 5-0 føring, så vil vi fortsat blive bedre. Spillerne vil gerne have, at der bliver stillet krav. De ønsker i høj grad at udvikle sig, siger den tidligere divisionsspiller.

Andreas Overgaard desuden peger på ”et fantastisk godt klubliv med en god balance mellem det at ville vinde og bagefter dele en kasse bajer”, som årsag til de flotte resultater.

Går ikke ned på dårlig form

En anden kilde til det fulde udbytte her i foråret er simpel: hårdt arbejde.

- Jeg er kendt for at lave en hård fysisk træning. Vi må i hvert fald ikke tabe på grund af dårlig form, lyder det med overbevisning i stemmen fra den 40-årige træner, som figurerer på midtbanen på førsteholdet.

Trods den hårde træning oplever de flot fremmøde til de to ugentlige træningsaftener med 25-28 mand hver gang, ifølge seniortræneren.

- Det er nu meget godt gået i sådan en bette flække. Blandt andet har vi en håndfuld spillere, som kommer fra Aalborg hver gang. Det er en tur på små 50 kilometer hver vej, siger Andreas Overgaard.

Førstehold med ni clean sheets

De mange spillere i Skovsgaard Boldklubs seniorafdeling er ganske unge. De fleste af spillerne er omkring 20 år. Flere af dem har tidligt været en del af seniorafdelingen og har på den måde fået en smidig overgang til seniorfodbold.

Dermed bliver de også tidligt indoktrineret med Andreas Overgaards fodboldfilosofi, som handler om at være meget i boldbesiddelse og lægge max pres på modstanderholdet. Og det har virket.

- Vi har hult nullet i ni kampe, og blot indkasseret fem mål, hvoraf de to har været på straffe. Så vi har en god defensiv. Og med så ungt et hold ser fremtiden lys ud, slutter den succesfulde træner, Andreas Overgaard.

Log ind