Jyllands dårligste fodboldklub er også den hyggeligste

Med et Serie 6-hold, som lukker ti mål ind i gennemsnit, og en flok 7-mands C-række-kvinder, som ikke har vundet en reel kamp i to år, er Skæve IF indehaver af Jyllands dårligste fodboldhold. Men klubben er populær hos modstanderne af en helt anden grund.



Store nederlagt kan ikke fjerne smilene på Skæve IF-spillerne. Eller få dem til at udeblive fra kampene. Foto: Camilla Hjortholm
- Det lykkes dem altid at stille hold, og der er altid en god og hyggelig stemning, når man spiller mod dem. Også selv om de taber 9-1.

Sådan beskriver Paw Stefan Jensen fra Thorup IF en af sæsonens modstandere, Skæve IF, som er mere er mere end almindelig dårlige til at vinde fodboldkampe.

I denne sæson har klubbens eneste herrehold lukket knap ti mål ind i snit og tabt rub og stub – og kvindeholdet, som spiller i den laveste 7-mandsrække har ikke vundet en kamp i over to år.

- Alligevel er det et fantastisk sted at spille fodbold, lyder det fra Paw Stefan Jensen, som især er imponeret over, at Skæve IF’s hold aldrig melder afbud på trods af et sparsomt spillergrundlag og store nederlag. Og med rette. Det er to år siden, at enten herre- eller kvindeholdet tabte uden kamp.

Holdleder: Tabte også 18-0 da jeg selv spillede

I Skæve IF er holdlederen for klubbens herrehold glad for de rosende ord, og mener, at der skal mere end lidt dårlige resultater til at ødelægge den gode stemning i klubben.

- Dengang jeg selv spillede, der tabte vi også med en 17-18 mål, så det tager vi ikke så tungt, siger Kurt Nielsen, som udover at være holdleder for Serie 6-holdet, også er formand klubben.

- Det vigtigste for os, det er det sociale. Det betyder ikke så meget om vi vinder eller taber. Men vi holder hinanden op på, at vi skal møde op hver gang. På kvindeholdet er hyggen også i højsædet, og her er det f.eks. sådan, at kampens spiller altid skal tage kage med næste gang, lyder det fra Kurt Nielsen.

Stort sammenhold

Paw Stefan Jensen nyder at spille på Skæve IF’s hjemmebane. Og ikke kun fordi, at han sammen med resten af Thorup IF vandt 9-1 sidst de var på besøg der.

- Der er megen liv omkring klubben og f.eks. er cafeteriet altid åbent. Det oplever vi tit ude i de meget større klubber, at det ikke er tilfældet. Vi får gerne en grillpølse og en kold øl, og bliver hængende lidt tid, når vi har spillet en kamp mod dem. Og jeg har indtryk af, at de er der meget længere, så ingen tvivl om, at de har et fantastisk sammenhold, siger han.

- Men først og fremmest skal de bare have ros for at møde op med godt humør hver gang. Det er de mange afbud, som først og fremmest dræner Serie 5- og Serie 6-puljerne, og her har vi et hold, som virkelig gør, hvad de kan, for at stille hold.

Se Skæve IF’s puljer her.

Log ind