Efterskoleårgange vækkede debatlyst

Forslaget om en ændret ungdomsstruktur i drengerækkerne vækkede debatlysten ved DBU Jyllands delegeretmøde lørdag den 6. januar i Herning. Klubforslaget om at afskaffe U16-rækken på drengesiden blev dog ikke vedtaget.

foto: Sidsel Reitz Krarup
Holger Jørgensen argumenterede for at afskaffe U16-rækken, men fik ikke tilstrækkelig opbakning (foto: Sidsel Reitz Krarup)



- Efterskoleproblematik.
- Fleksibilitet for hold og klubber.

Det var nogle af argumenterne for og imod at afskaffe U16-rækken på drengesiden, som en række klubber var gået sammen om at stille forslag om på DBU Jyllands delegeretmøde den 7. januar 2017. I klubbernes oprindelige forslag på de regionale årsmøder i november '16 var der flere elementer, bl.a. begrænsning af pigerækkerne, som blev fjernet i et ændringsforslag kort op til delegeretmødet.

Debat om muligheder og begrænsninger

Holger Jørgensen fra Høje Kolstrup B81 var en af forslagsstillerne og begrundede ændringsforslaget således:
- Vi lyttede naturligvis grundigt til de klubber, der på regionsmøderne ikke var enige og derfor har vi fjernet pigerækkerne fra forslaget, så det alene handler om at afskaffe U16-rækken på drengesiden.

Han påpegede endvidere, at han i tiden op til delegeretmødet havde analyseret en lang række forhold omkring drengerækkerne, som bl.a. afslørede, at udtrækningerne finder sted på alle niveauer.

Ivan Frederiksen, Måbjerg IF, bakkede op om forslaget med argumentet om, at også eliteklubber fravælger at deltage i U16-rækken allerede i dag.

- Jeg vil også gerne foreslå, at man i U17-rækken allerede ved tilmelding kan tilkendegive, om man ønsker at spille hhv. hverdag eller weekend, da rækken er en blanding af efterskoler og fodboldklubber. På den måde kan puljerne blive et positivt mix og nogle udtrækninger kan måske undgås, lød det fra Ivan Frederiksen.

Tæt afstemning endte i et nej tak

Axel Petersen fra Svenstrup-Godthåb IF udtrykte bekymring for, at forslaget kan hæmme klubbernes fleksibilitet og dermed opleves som en begrænsning.

På vegne af DBU Jyllands Ungdomsudvalg gik også formand Lars Olesen på talerstolen:
- Specielt U16/U17-årgangene har udfordringer, så vi har set frem til denne debat med forventning om at høre jeres holdninger. Vi ser dog et behov for at analysere udfordringer i detaljer, så vi foreslår at parkere forslaget for nu, så vi kan bruge de næste 6 måneder på at afdække mulighederne.

En skriftlig afstemning afgjorde forslagets skæbne, som krævede mere end halvdelen af de afgivne stemmer for at blive vedtaget:
Blanke: 3
Ja: 80
Nej: 85

Konklusion: U16-rækken overlever.


Læs mere

Se alle forslagenes skæbne her
Se forslagstekstens fulde ordlyd her



Log ind