Find finansieringen i fondene

Når den lokale mekaniker lukker, og Brugsen ikke vil overtage sponsoratet, skal man være kreativ, når der skal findes penge til spillersæt og nye bolde. Christian Bordinggaard fra DBU fortæller til konferencen Verdens Bedste Fodboldklub om alternative finansieringsmetoder.


Christian Bordinggaard har i sit virke i DBU arbejdet med fundraising. Den erfaring giver han nu videre til kursusdagen Verdens Bedste Fodboldklub. Foto: fodboldbilleder.dk



Sponsorater i den klassiske forstand hænger ikke på træerne rundt om i Danmark, men udgifterne ved at drive fodboldklub bliver ikke mindre. Derfor bliver klubber uanset niveau nødt til at kigge sig om efter alternative veje til at finansiere projekterne, og der kan fonde være en mulighed, som bliver overset, fortæller Christian Bordinggaard, der arbejder med fundraising for DBU.

- Fundraising er den nye måde at finansiere det nye spillersæt til pigeholdet eller multibanen til klubben. Det er ikke den lokale håndværker eller brugs, der kan gøre det alene, og derfor skal vi have gjort fonde af alle størrelser interesseret i det almennyttige, som fodbolden bidrager med.

Men hvordan får man skabt kontakten til fondene og gjort dem interesserede i projektet? Til sit oplæg ved konferencen Verdens Bedste Fodboldklub vil Christian Bordinggaard give et indblik i, hvilke fonde der kunne være interessante, og hvordan man skriver den gode ansøgning.

- Mit oplæg bliver et øjebliksbillede på, hvem der støtter fodboldklubber med hvad og til hvad. Deltagerne vil få nogle eksempler på fonde, man kunne overveje at henvende sig til, hvis man har ting i klubben, som man ikke kan finde midler til i den daglige drift. Ligeledes vil jeg informere om de aktiviteter, som DBU har iværksat indenfor området.

Christian Bordinggaard holder oplæg på kursusdagene for Verdens Bedste Fodboldklub. Det løber af stablen hos DBU Jylland i Tilst d. 11. marts. Du kan melde dig til dagen her. Her kan du også finde en oversigt over alle de andre oplæg om fodbold og livet i en fodboldklub.

Log ind