Bliv klogere på det mentale

Der er lagt op til et kursus i den mentale del af fodboldspillerens formåen, når DBU Jylland inviterer på ungdomstrænerseminar. Mentaltræner Carsten Oldengaard og assistenttræner i Brøndby IF Mark Strudal holder oplæg.


Det er især i situationen foran mål, at kursusdagens indlæg bliver aktuelle. Foto: fodboldbilleder.dk



Skal dine spillere blive skarpere foran kassen? Vil du gerne kunne styrke dine talenter mentalt? Vil du vide, hvad der sker i hjernen, når man er under pres?

Nogle af Danmarks førende eksperter på feltet gæster DBU Jyllands Kursuscenter d. 31. marts og 1. april, hvor ungdoms- og seniortrænere kan komme på kursus og få endnu bedre indsigt i, hvordan man motiverer sine spillere til at blive endnu bedre.

Mentaltræning
Carsten Oldengaard er mentaltræner og samarbejde med nogle af Danmarks førende idrætsfolk. Pernille Harder, Viktor Axelsen og Michelle Vesterby benytter sig alle af hans værktøjer, når de skal præstere på banen.

Ved hans oplæg vil deltagerne få et indblik i, hvad mentaltræning er, og hvordan man kommer i gang. Derudover vil man få nogle individuelle værktøjer og en bog (værdi 250 kr.) med hjem, som man kan benytte i sit daglige virke som træner. Oplægget lægger op til, at deltagerne selv skal i spil med deres erfaringer fra klubberne.

Afslutningstræning
Brøndby IF står indtil videre noteret for 43 sæsonmål i ALKA Superligaen, og til seminaret kan du også blive klogere på, hvad hemmeligheden bag skarpheden på Vestegnen er. Assistenttræner Mark Strudal holder oplæg om spillestil og sparkeformer, hvor teori og praksis skal gå hånd i hånd.

- Jeg kommer med en masse statistik på, hvilke sparkeformer der bliver brugt, og hvor på banen de giver mål. Det sætter jeg sammen med en praktisk træning, hvor vi øver de her sparkeformer, og sætter dem ind i en spillestil, der forhøjer chancen for mål, siger han.

Han fremhæver Arjen Robbens klassiske curl fra kanten af feltet som et klassisk eksempel på et foretrukket spark fra positionen. Efter oplægget vil der være en træning på kunstgræsanlægget, hvor Mark Strudal giver konkrete tips til afslutningstræningen hjemme i klubberne på både opvarmning, afslutning og spillemønstre.

Få erfaringer med hjem
Efter første dags program vil der blive lagt op til debat og erfaringsudveksling for de trænere, der vælger at overnatte på DBU Jyllands Kursuscenter. Her kan du sammen med ungdomstrænere fra hele landet finde frem til, hvordan du giver dit hold bedst mulige træning og sammenhold.

Program
31. marts
17.00 - 18.00: Indlogering på DBU Hotel & Kursuscenter
18.00 - 21.00: Carsten Oldengaard går på med oplæg

- Hvad er mentaltræning?
- Hvordan kommen man i gang med at træne mentalt?
- 1-2 Individuelle mentale værktøjer
21.00: Aftensmad
21.45: Debat, diskussion, refleksion, networking, godnat for dem der overnatter

1. april
7.00 - 08.00 - Morgenmad (omklædt)
8.00 - 9.30 - Oplæg v. Mark Strudal om sparkeformer og spillestil
9.30 - 11.00 - Træning på bane med U17-drenge
11.00 - 12.00 - Refleksion, spørgsmål og afslutning
12:00: Sandwich to go.

Pris
Deltagelse i todagesseminaret koster 1.195 kroner uden overnatning.

Hvis man ønsker at overnatte fra fredag til lørdag, koster det 1.595 kroner (overnatning i dobbeltværelse) at deltage.

Tilmelding
Du kan tilmelde dig via dette link

Tilmeldingsfristen er fredag den 24. marts 2017.

Kontakt os
Hvis du har spørgsmål til seminaret, er du velkommen til at kontakte René Jensen på mail rjen@dbujylland.dk eller telefon 8939 9954.

Log ind