17-årig fodboldgut er vild med at træne piger

Oliver Lundgaard fra Skibet er så vild med at træne sit U11-pigehold, at han var tæt på at droppe et efterskoleophold for at kunne fortsætte med at være træner for pigerne. Vi har spurgt ham, hvorfor det er så fedt at træne fodboldpiger.



Oliver Lundgaard (yderst til højre, red.), elsker at træne sine pigespillere. Foto: privat
Oliver Lundgaard var bare 13 år gammel, da han overtog årgang 2006-pigerne i Skibet IF. Pigerne havde netop mistet deres daværende træner, og nu var der ingen til at træne dem - indtil Oliver trådte til.

I dag er Oliver Lundgaard netop fyldt 17 år, og han er lykkelig for, at han for næsten fire år siden, blev overtalt til at træne pigerne.

- Der er så mange fede oplevelser sammen med pigerne. Oplevelsen af at rykke dem på fodboldbanen og opleve deres gode humør, er helt fantastisk, lyder det fra den sympatiske teenager.

Var tæt på at koste efterskoleopholdet

I dag går Oliver Lundgaard på fodboldlinjen på efterskolen BGI, men faktisk var det tæt på, at opholdet slet ikke blev til noget.

- Da det kom på tale, at jeg skulle på efterskole havde jeg en del overvejelser omkring det, da det jo måske ville betyde, at jeg var nødt til at droppe at træne mit pigehold, fortæller Oliver Lundgaard.

- Men heldigvis er der en god forældregruppe omkring holdet, som ikke syntes, jeg skulle droppe efterskolen, men som samtidigt gerne ville beholde mig som træner for deres piger. Så de skaffede en assistenttræner, som kunne hjælpe med at stå for træningen, når jeg selv var forhindret, lyder det fra den dedikerede træner, som ikke har svært ved at finde de gode ting ved at være pigetræner.

- Jeg synes, det er fedt, fordi pigerne er så gode til at tage øvelser til sig og bruge det i kamp. De har en god holdånd, de er lærenemme, og så er de gode til at koncentrere sig, når det handler om fodbold. Og så har de et fantastisk humør, der gør, at man glæder sig til at komme til træning hver eneste gang, siger han.

Man kan virkelig rykke pigerne

Nogle klubber har især svært ved at finde trænere til deres pigehold. Det er en skam, mener Oliver Lundgaard.

- Der er nok mange, der ikke tør springe ud i det. Jeg tror måske bare, de skal prøve. Måske har man en idé om, det er kedeligt, men det er det bestemt ikke. Pigerne skal måske enkelte gange lige hjælpes lidt mere, men til gengæld kan man virkelig rykke dem. Det er i hvert fald min erfaring, fortæller fodboldtræneren, som slet ikke kan få fodbold nok.

Han spiller selv fodbold, både på efterskolen og i Vejle Boldklub, men hjælper også med at træne sin lillebrors U7-hold.

- Det er også sjovt, men drengene snakker noget mere, og er noget mere ukoncentrerede end pigerne. Men de er jo så også lidt yngre, siger han grinende.


Log ind