MENU

Mødre starter et "ungdomshold"

En flok fodboldmødre har startet et oldgirls-hold i Jetsmark IF. De nægter dog at kalde sig oldgirls, da de betragter sig selv som et ungdomshold. Desuden er de for gode til at træne.


15 spillere er der på Jetmark IF's oldgirlshold. Her er et par af fodboldmødrene i god stil. Foto: privat.


Mens ungerne spiller fodbold, drømmer mange forældre om at trække i spilletøjet igen. For de fleste bliver det ved tankespindet. Men der er også dem, som fører idéen ud i livet. Sådan en type er Camilla Bach.

Hun er nemlig en af hovedkræfterne bag Jetsmark IF’s nyoprettede oldgirls-hold i rækken for spillere over 29 år. Dog kalder de sig et U29-hold, da de alle sammen føler sig yngre end 29. Det er bare ikke altid, at deres kroppe er enige, ifølge Camilla Bach.

- Det er sjovt at starte et hold op med os fodboldmødre. Vi har egentlig talt om det længe, men nu skulle det så være. Og det er gået hurtigt med at skaffe spillere, så vi har ikke kæmpet med at blive spillere nok, siger Camilla Bach, der har to drenge, der spiller fodbold i Jetsmark IF.

McDonalds og Mokai’er

Truppen består af 15 spillere, der er en god blanding af tidligere fodboldspillere og nybegyndere. Det er dog ikke til at se på resultaterne her efter de tre første kampe, hvor det er blevet til seks point ud af ni mulige. Det kommer dog ikke bag på de kække soccer moms, at det går godt.

- Vi gider ikke at træne, vi vil kun spille kampe. Vi er for gode til at træne, lyder det selvsikkert fra Camilla Bach, der faktisk har en lovende karriere bag sig som ungdomsspiller i Fortuna Hjørring indtil bentøjet sagde fra efter fem knæoperationer.

Nu nyder hun at rykke ud med sine jævnaldrende medspillere. Og når der kommer afbud, får de hurtigt fyldt holdkortet ud alligevel. Det sker på holdets Facebook-gruppe, hvor der også er god plads til lir med videoer og sjov.

- Humøret er helt i top, når vi mødes. Og når vi scorer, så fejrer vi det nærmest som om, vi har vundet EM. Vi har det mega-hyggeligt sammen og har fejret sejrene med både McDonalds og Mokai’er, siger den nordjyske fodboldmor.

Soccer Mom Football Dream Team

Holdet har allerede fået en sponsor og er godt dækket ind med hele tre holdledere. Så der er styr på sagerne, når tøserne rykker ud til deres ugentlige syvmandskampe. Pointene er ikke det vigtigste for fodboldmødrene, der med egne ord er ”gode til at feste”.

Alene holdets Facebook-gruppe siger også en del om holdets humor. Gruppen hedder "Soccer Mom Football Dream Team".

- Vi har et rigtig godt sammenhold og har det bare sjovt med at spille fodbold sammen. Jeg vil helt sikkert anbefale andre at starte sådan et hold også, slutter Camilla Bach.

Log ind