Flere kampe til de dygtigste piger

DBU Jylland udvider fra 6-holds til 8-holdspuljer i U13 til U18 på øverste niveau hos pigerne og på drengenes næstøverste niveau fra U13 til U17. Ændringen gælder fra starten af efterårssæsonen.

U19 Piger Vest

DBU Jylland øger kampantallet for de bedste pigespillere (øverste niveau) i U13 til U18, og tilsvarende for det næstøverste niveau hos drengene fra U13 til U17.

Ændringen sker med virkning fra begyndelsen af efterårssæsonen 2017.

Rent praktisk gøres det ved at ændre puljestørrelserne fra 6-holdspuljer til 8-holdspuljer.

Justeringerne sker på baggrund af en række klubhenvendelser samt en efterfølgende undersøgelse gennemført blandt klubberne i de pågældende rækker.

Udendørs året rundt

Flere klubber har påpeget over for DBU Jylland, at holdene på disse niveauer i forvejen er i gang udendørs året rundt, hvorfor man ønsker at forlænge sæsonen ved at spille turneringskampe i stedet for træningskampe eller vinterkampe.

Derfor besluttede DBU Jylland at lave en undersøgelse blandt klubberne tilmeldt på dette niveau i foråret 2017, og tilbagemeldingerne har været meget entydige.

Langt hovedparten af de adspurgte klubber har svaret, at de ønsker 8-holds puljer og et øget kampantal. I flere rækker er det 90-100%, der foretrækker 8-holds puljer.

14 kampe i stedet for 10

Den øgede puljestørrelse betyder, at de pågældende klubber vil skulle spille 14 kampe på en halvsæson i stedet for som nu 10 kampe.

Det betyder, at turneringen vil skulle begynde tidligere i foråret og slutte senere i efteråret. Helt konkret vil turneringen skulle begynde i uge 11 i stedet for uge 14 og slutte i uge 45 i stedet for i uge 41.

I forvejen spilles der i 8-holdspuljer på øverste niveau hos drengene.

De nye puljestørrelser er dog ikke helt ukendt land for nogle spillere. U16 Piger blev i efteråret afviklet i to 8-holds puljer, ligesom at enkelte puljer i U15 Piger har været afviklet som en 8-holds puljer pga. problemer omkring antallet af hold.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: www.fodboldbilleder.dk



Log ind