Torsdag er sidste frist for forslag

Skal ungdomsturneringerne laves om? Eller hvad med senior-rækkerne? Årsmøde-tiden nærmer sig, og den 15. september er sidste frist, hvis man som klub ønsker at fremsætte forslag til ændringer af DBU Jyllands love, reglement eller turneringsbestemmelser.

Elkjaerfoto.dk
Torsdag er sidste frist for indsendelse af forslag, som skal behandles på de regionale årsmøder i november 2016 og efterfølgende på delegeretmødet til januar. (Foto: Lars Elkjær/Elkjaerfoto.dk)


Det er ved at være sidste udkald, hvis man som klub vil gøre brug af sin demokratiske ret til at foreslå ændringer af DBU Jyllands love, turneringsreglement og turneringsbestemmelser.

Torsdag den 15. september er nemlig sidste frist for indsendelse, hvis man skal have et forslag behandlet på regionernes årsmøder i november og efterfølgende på delegeretmødet i Herning i januar 2017.

Krav til et forslag

Der er nogle få formelle krav, som skal være opfyldt for at et forslag kan behandles i DBU Jyllands regi. Det vil sige:

• En forslags-formulering
• En henvisning til relevante paragraffer i DBU Jyllands love, turneringsreglement eller turneringsbestemmelser.
• En begrundelse for at fremsætte forslaget

DBU Jylland klar til at hjælpe

DBU Jyllands administration står til rådighed med rådgivning og hjælp til klubberne i forbindelse med den praktiske udarbejdelse af forslagene. Derfor er man altid velkommen til at ringe eller skrive for at få råd og assistance.

Hvis et forslag får opbakning fra de øvrige klubber på de regionale årsmøder i november, bæres det automatisk videre til DBU Jyllands delegeretmøde i Herning i januar 2017, hvor den endelige vedtagelse skal finde sted.

Dispensationer på dagsordenen

DBU Jylland vil også fremsætte forslag på møderne, og et af emnerne kan blive dispensations-reglerne.

En arbejdsgruppe under DBU Jyllands bestyrelse har det seneste halve år kigget nærmere på fleksibilitetsreglen, indrangeringen af spillere og hele kvartalsspillerbegrebet - herunder antallet af dispensationsspiller.

For at få det bedst mulige grundlag for at fremsætte eventuelle forslag har DBU Jylland indkaldt til lokale debatmøder i første halvdel af oktober. det er gratis at deltage, og alle interesserede klubfolk er velkommen. Her kan du finde yderligere informationer - bl.a. om tilmelding. 

Netop dispensations-området er noget, der traditionelt optager mange, og debatten er allerede i gang flere steder - bl.a. på Facebook.


Tekst: Mads D. Larsen & foto: Lars Elkjær/Elkjaerfoto.dk


Log ind