Er din klub Årets Fodboldklub 2016?

Igen i 2016 kårer DBU Jyllands regioner Årets Fodboldklub. De fire regionale vindere hædres på årsmøderne i november. Indstil din klub senest fredag den 14. oktober.

 
Tarp Boldklub blev i 2014 kåret som Årets Fodboldklub i DBU Jylland Region 4. Nu kan man indstille sin klub, hvis man ønsker at komme i betragtning til prisen dette efterår. Ansøgningsfristen er fredag den 14. oktober. (Foto: LLN Press)


Gør din klub noget særligt for at fastholde spillere? Eller for de frivillige? Markerer I jer i lokalsamfundet? Kan andre klubber nyde godt af jeres erfaringer? Eller gør I noget helt femte, som skiller jer ud fra mængden?

DBU Jyllands regioner vil gerne høre lige netop din klubs historie. Den kan nemlig bringe jer med i opløbet om at blive Årets Fodboldklub 2016 i jeres region – og måske efterfølgende for hele Danmark.

Prisen uddeles på de fire regionale årsmøder i november.

Indstillingen fra din klub skal blot være os i hænde senest fredag den 14. oktober.

Det måler vi på

Alle jyske klubber – uanset størrelse og medlemstal – har mulighed for at blive kåret som Årets Fodboldklub.

Når vi udvælger vinderne, kigger vi bl.a. på:
• Den gode historie, der kan inspirere andre klubber
• Om klubben har gjort sig bemærket ved særlige initiativer, der styrker lokalområdet
• Om klubben er involveret i projekter sideløbende med de traditionelle trænings- og turneringsudbud. Det kan være fairplay-aktiviteter, fokus på rekruttering og fastholdelse, fokus på træningskultur eller lign.
• Om klubben har gennemført ekstraordinære tiltag såsom integrationsprojekter, skolesamarbejde, erhvervssamarbejde, særlige tiltag for pigefodbolden, fri for mobning osv.
• Om klubben udbyder uddannelsestilbud til trænere, ledere, spillere m.m.
• Om klubben deltager i DBU Jyllands turneringstilbud
• Om klubben er bevidst om og arbejder med børnefodboldkonceptet, Holdninger & Handlinger
• Om klubben har en eller flere ledere, der kan associeres med ovenstående

Sådan ansøger du

Klubben skal indstille sig selv som kandidat til Årets Fodboldklub ved at sende en kortfattet beskrivelse af, hvorfor netop den fortjener hæderen, på mail til den pågældende region senest fredag den 14. oktober:

DBU Jylland Region 1: region1@dbujylland.dk
DBU Jylland Region 2: region2@dbujylland.dk
DBU Jylland Region 3: region3@dbujylland.dk
DBU Jylland Region 4: region4@dbujylland.dk

Indstillingen skal tage udgangspunkt i ovenstående kriterier og indeholde kontaktoplysninger på indstilleren.

De fire klubber – en i hver region, der får titlen Årets Fodboldklub, bliver indstillet til den nationale kåring, som finder sted til DBU’s Dansk Fodbold Award 2017. Den nationale vinderklub indstilles desuden til Danmarks Idræts-forbunds kåring af Årets Idrætsforening samt til UEFA’s pris Best Grassroots Club.

Sidste års vindere af prisen

Region 1: Storvorde Sejlflod Boldklub


Var tidligere en flerstrenget forening, men er i dag udelukkende en fodboldklub, hvis trivsel og fremgang kan registreres på flere parametre: Bl.a. har medlemstallet de senere år været stødt stigende, fra i 2010 268 medlemmer, til i dag 362 medlemmer, hvilket svarer til 10 procent af befolkningen i byen. 239 medlemmer er ungdom, hvoraf 70 er piger. Kurser og uddannelse prioriteres højt. Klubben har udpeget en kursuskoordinator, som sikrer at udbudte kurser tilbydes til klubbens frivillige, til rekruttering og fastholdelse af trænere og ledere.

Region 2: Bjerringbro IF

Klubbens slogan er ” Fodbold og Fællesskab for alle ”. Et slogan som er fundet via en konkurrence blandt alle i og omkring klubben, og det fortæller meget godt, hvilke værdier der betyder noget. Bjerringbro IF har gennemført fodboldskole gennem 25 år og tilbyder uddannelse og kurser til sine trænere – gerne i egen klub, og man er altid villig til at lægge faciliteter, lokaler og medier til afvikling af DBU Jyllands aktiviteter. Gode forhold er et vigtigt område for klubben, og med indvielse af nyt klubhus i 2009, samt indvielse af ny kunststof bane i 2013 er man godt kørende.

Region 3: Dronningborg Boldklub

Dronningborg Boldklub er karakteriseret som en velorganiseret klub med engagerede ledere, et stort forældreengagement, mange aktiviteter samt stor fokus på fællesskabet og det sociale liv. Bestyrelsens medlemmer og trænerstaben betegnes som stabile personer med stor erfaring og kontinuerlig lyst til de frivillige opgaver. Klubben har godt 500 aktive medlemmer, og der lægges eksempelvis en stor indsats i modtagelsen af nye medlemmer, og holdningen er, at alle spillere skal have positive oplevelser og føle sig godt tilpas i klubben. Klubben har også stor succes med at fastholde medlemmer op i seniorafdelingen.

Region 4: Løjt IF

Løjt IF gør rigtig meget ud af at skabe stemning og atmosfære omkring klubbens aktiviteter. Som opvarmning til klubbens kampe bliver der uploadet optaktsvideoer og spillerinterviews på Løjt IF’s Facebookside, og selve kampene omdannes jævnligt til små events med stadionspeaker, bolddrenge, musik over højttalerne og pølser på grillen. På den måde kan den lille sønderjyske by samle over hundrede tilskuere til en almindelig serie- eller ungdomskamp. Lokalt er der stor opbakning til klubben og et nystartet initiativ i foråret med Fodbold Fitness har givet ikke færre end 33 fodboldaktive kvinder. Også på ungdomssiden er Løjt IF godt kørende på spindesiden, ud af 180 aktive ungdomsspillere er 80 af dem piger.

Tekst: Marie Lauridsen & Mads D. Larsen


Log ind