Fuldblodsfrivillig: Hverdagen er fedest

46-årige Ken Christiansen fra Nord/Als Boldklub har i 30 år haft et utal af frivillige kasketter for fodboldklubben. Det ligger i blodet, for før ham gjorde hans far, onkler og morfar det samme.


Ken Christiansen i sit rette element, nemlig Nord/Als Boldklub. Foto: Ina Tofterup.

Tilbage i 1980’erne startede Ken Christiansen med at hjælpe til ved at samle cigaretskodder op fra fodboldbanen og stille stole op til koncerter. Her over 30 år senere er han stadig en flittig frivillig hjælper i Nord/Als Boldklub.

Hans morfar var med til at stifte klubben og hans far og en af onklerne er blandt klubbens få æresmedlemmer. Det frivillige gen er nærmest blevet overleveret mellem generationerne.

- Altså, jeg er selvfølgelig blevet slæbt med på stadion fra helt lille, men jeg har altid set det som en helt naturlig del at hjælpe til, hvor man kan, forklarer Ken Christiansen.

- Men der er da ingen tvivl om, at jeg så op til specielt min far og mine onkler, for der var altid hygge og glæde, hvor de var. Så de er nok mine frivillige forbilleder, og den indstilling smittede også af på mine kammerater, smiler han.

Hverdagen er den fedeste oplevelse

En af de første rigtige frivilligkasketter i klubben var i redaktionen på klubbladet, og som 17-årig gjorde han et scoop med et interview med en af datidens helt store stjerner, Jan Mølby.

Men når Ken skal fremhæve de fedeste oplevelser som frivillig, så er det ikke stjerneinterviews eller udlandsture, der fylder i bevidstheden.

- Det fedeste, jeg har oplevet i min frivillig-karriere, er klart klubhverdagen med glade mennesker. I Nord/Als Boldklub er vi én stor familie, og jeg har et fantastisk netværk igennem fodbolden, betoner han.

Han har aldrig set det frivillige klubarbejde som en sur pligt, endsige som et arbejde. Nej, det er hyggetimer i det personlige netværk, i den udvidede familie.

NORD/ALS BOLDKLUBS HJÆLPEBANK
I Nord/Als Boldklub er de så privilegerede at have en hjælpebank, med Ken Christiansen som formand, bestående af 125 hjælpere, der springer til, når der skal gives en hånd med ved stævner, lottospil og mange andre aktiviteter.
  • 120-130 hjælpere er skrevet op i Nord/Als Boldklubs hjælpebank. Når der i klubben eller i lokalområdet skal bruges frivillige til en bestemt opgave, kontakter man bare Ken, som så finder det ønskede antal frivillige.
  • Ofte tjenes der en lille skilling til klubben, og skillingerne løber efterhånden op i et sekscifret beløb til klubkassen på årsbasis.
  • Udover det økonomiske er hjælpebanken også med til at frigøre frivillige ressourcer til hverdagsarbejdet i klubben. Ingen behøver tænke over, hvor hjælperne skal komme fra.
  • Flere andre klubber i omegnen efterspørger hjælpebankens hjælpere.

Læs mere


Du kan læse hele artiklen om Ken Christiansen i DBU Jyllands emagasin, Jysk Fodbold, som du finder lige her.

Læs mere om frivillige

Hør DBU Jyllands hyldestsang til de frivillige

86-årig er holdleder for Serie 2-hold

Bjarne har kridtet 3500 kilometer fodboldbane

Frivillig i mere end 20 år fra sin kørestol

22-årig ildsjæl træner fire fodboldhold

Se fotoserie med fantastiske frivillige


NORD/ALS BOLDKLUBS HJÆLPEBANK

Log ind