Nye ansigter på vej ind i Region 4

Hvem bliver Årets Fodboldklub 2016 i Region 4? Og hvem skal sidde i regionsbestyrelsen i det kommende år? Disse spørgsmål og mange andre bliver besvaret på det kommende årsmøde i DBU Jylland Region 4, som holdes tirsdag den 22. november i Ribe.

Jens Christian Hansen
Formand for Region 4, Jens Christian Hansen, skal efter årsmødet i Ribe stå i spidsen for en bestyrelse med en forandret sammensætning. I alt tre ledere forlader nemlig regionsbestyrelsen i forbindelse med årsmødet, og nye ansigter er klar til at tage over. (Foto: LLN Press)

 
Frivillige ledere fra 56 syd- og sønderjyske fodboldklubber er p.t. tilmeldt DBU Jylland Region 4's årsmøde på tirsdag i Ribe.

De skal bl.a. vælge medlemmer til Region 4's bestyrelse, som under alle omstændigheder vil få et lidt andet udseende efter årsmødet.

Bestyrelsesmedlemmerne Ole Velo Jensen, Jimmi Clausen Møller og Søren Ernst Lüdeking har nemlig alle ønsket at drosle ned, hvorfor de ikke ønsker genvalg.

Derfor opstiller Region 4 i stedet Brian Christiansen, Outrup Boldklub og Lise-Lotte Klinge, Bramming Boldklub.

Claus Behrndt klar til genvalg

Brian Christiansen er 48 år, har været involveret i fodboldfrivilligt arbejde gennem hele sit voksne liv og har siddet som formand i Outrup Boldklub siden 1994.

Lise-Lotte Klinge er 44 år, har været træner i Bramming Boldklub siden teenage-årene og har været frivillig i klubben lige siden. Udover trænergerningen fungerer hun også som hjælper med diverse opgaver i forhold til klubbens kiosk, til byfesten og Champagne Cup.

Bestyrelsesmedlem Claus Behrndt er også på valg i år, og han er klar til at tage yderligere to år.

Til gengæld blev regionsformand Jens Christian Hansen og bestyrelsesmedlemmerne Kenneth Nielsen og John Møller Pedersen alle valgt for en to-årig periode på årsmødet sidste år og er derfor ikke på valg i 2016.

De jyske fodboldklubber kan naturligvis opstille alternative kandidater til regionsbestyrelsen.

Tre priser skal uddeles

På årsmødet vil DBU Jylland Region 4 og Jyske Bank også i år hædre en lokal fodboldleder med ”Gør en forskel-prisen”, som bl.a. udløser en legatportion på 4.000 kr.

Sidste år gik hæderen til Rasmus Hansen, Haderslev FK, mens Region 4’s Initiativpris – som i 2015 gik til John Petersen, Hammelev SUF – også skal uddeles igen.

”Årets Fodboldklub 2016 i DBU Jylland Region 4” bliver også offentliggjort på mødet. Sidste år var det Løjt IF, der løb med hæderen.

Forslag om ændrede årgange

Der er også mange spændende forslag fra dagsordenen - bl.a. står en række klubber i Region 4's område (Bramming Boldklub, Glejbjerg SF, Hovborg/Lindknud FA m.fl.) bag et forslag om at genindføre to-årige aldersinddelinger i ungdomsfodbolden, hvilket konkret vil betyde, at rækkerne U14 og U16 for både piger og drenge udgår.

Derudover er der også forslag fra DBU Jylland om at reformere brugen af dispensationer. Bl.a. foreslås det at ændre den såkaldte kvartalsspiller-modellen til en halvårsspiller-ordning.

Samtidig lægges der op til at ændre på antallet af ”for gamle spillere” i de forskellige spilleformer, ligesom der åbnes op for, at der kan benyttes ”for gamle spillere” på øverste niveau, hvilket ikke er muligt i dag.

Alle 17 forslag kan ses i fuld ordlyd på DBU Jyllands hjemmeside.

Årsmødet i DBU Jylland Region 4 finder sted tirsdag den 22. november i Ribe Fritidscenter, Sportsvej 8, 6760 Ribe, med mødestart kl. 18.45.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: LLN Press


Log ind