Målmanden er holdets første angriber

Weekendens Store Trænertræf i Vejen Idrætscenter samlede 130 trænere, der fik inspiration både inde og ude. Nikolai Pold gav gode ideer til at få målmandstræning, mens også brasilianske Leandro Fioretti og cheftræner Bo Henriksen fra AC Horsens gav inspiration.

foto: LLN Press
Store Trænertræf bød på både teori og praksis, hvor den nye kunstgræsbane i Vejen var i brug. Her får trænerne inspiration til målmandens deltagelse i den almindelige træning (foto: LLN Press)




- Succeskriteriet for mig er hver gang at få 2-3 nye ting med hjem, og det har jeg virkelig fået.

Sådan lød det lørdag eftermiddag fra Allan Worsøe, træner i Ammitsbøl/Egtved. Det var syvende gang, han deltog på Store Trænertræf, og han er ikke i tvivl om, at han er tilbage næste år for at hente endnu mere inspiration til trænerhvervet.

- Det var ikke mindst den særlige målmandstræning, hvor Nikolai Pold kombinerede markspillet og målmandstræningen, der gav mig noget, fortsatte Allan Worsøe.

Nikolai Pold er til daglig målmandstræner i FC Midtjylland og finder det vigtigt, at målmanden kommer med i træningen. Når de andre afleverer til hinanden, kan han samle op og kaste bolden ud. Målmanden skal ikke være ham, der træner ovre bag hækken.

- Målmanden er reelt holdets første angriber, noterede Nikolai Pold.

Henvender sig bredt

Store Trænertræf var vidt omkring, og det glædede mange.

- Det henvender sig meget bredt og jeg kommer hjem med ny inspiration, så det har været rigtig godt, lød det fra træneren i Vejle Boldklub, Henrik Ullum, der også glædede sig over faciliteterne i Vejen.

Arrangementet bød også på fodbold indendørs. Her gjaldt det Leandro Fiorettis »tekniske og taktiske færdigheder i futsal«.

»Få det maksimale ud af dine spillere« lød overskriften på lørdagens sidste indlæg, hvor det var cheftræner i AC Horsens, Bo Henriksen, der var på banen.

- Han var rigtig god og har sine egne måder at gøre tingene på, og det var hele vejen rundt et fint træf, men jeg savner måske lidt flere af de store navne, lød det efterfølgende fra Michael Lund, træner i Vejen SF.


Se flere stemningsfotos fra Store Trænertræf i Vejen, som fandt sted 4.-5. november:

foto: LLN Press
Målmandstræner i FC Midtjylland, Nikolai Pold, (t.h.) finder det vigtigt at have målmanden med i træningen med markspillerne.

foto: LLN Press
De 130 trænere lyttede opmærksomt til et inspirerende indlæg fra cheftræner i AC Horsens, Bo Henriksen.

foto: LLN Press
Allan Worsøe, Ammitsbøl/Egtved, og Henrik Ullum, Vejle B, fik begge udbytte af Store Trænertræf og roser den bredde, der blev budt på.





Log ind