Netværk skal udvikle fodbolden i Thy

Thisted Kommune, DGI Nordjylland og DBU Jylland er initiativtagere til et netværk for kommunens fodboldklubber. Målet er at tiltrække flere fodboldspillere og frivillige via vidensdeling, samarbejde og fælles tiltag.



Alle fodboldildsjæle i Thisted Kommune inviteres nu til at deltage i et nyetableret fodboldnetværk. Foto: Henrik Bjerregrav

Fodboldklubberne i Thisted Kommune får nu en ny mulighed for at udvikle fodbolden i området i fællesskab. Onsdag den 18. maj er der opstartsmøde i et nyetableret fodboldnetværk for kommunens klubber.

Initiativet hedder ”Fodbold for alle i Thy” og er blevet til som et pilotprojekt i et samarbejde mellem Thisted Kommune, DGI Nordjylland og DBU Jylland. Netværket skal være et forum for klubbernes erfaringsudveksling, vidensdeling og drøftelse af udfordringer.

Meningen er, at klubberne i fællesskab med rådgivere fra kommunen og fodboldorganisationerne finder ud af, hvordan eksisterende tilbud kan optimeres, og hvilke nye tiltag der kan iværksættes. I sidste ende handler det om at øge klubbernes medlemstal og tiltrække nye frivillige kræfter.

Klubberne beslutter, hvad der skal ske

Klaus Gertsen, der er klubrådgiver i DBU Jylland Region 2, fortæller, at opstartsmødet blandt andet skal handle om at nedsætte en styregruppe bestående af folk fra klubberne.

- Klubberne i styregruppen finder frem til, hvad de gerne vil have hjælp til fra os, og så skal jeg sammen med kommunen og DGI finde ud af, hvad vi kan gøre for at hjælpe. Det kan være trænerkurser, et møde, hvor jeg rådgiver klubberne om for eksempel frivillighed, eller det kan være klubudviklingsforløb i den enkelte klub. Kommunen har også foreslået, at Holdninger & handlinger (DBU’s holdninger til børne- og ungdomsfodbold, red.) er del af det, fortæller Klaus Gertsen.

En vigtig del af netværket er i det hele taget af få skabt relationer og samarbejde mellem klubberne, forvaltningen i kommunen og rådgiverne fra DGI og DBU Jylland.

- Vi har gennem lang tid haft god kontakt til mange frivillige i klubberne. Hvis vi vil udbygge det eksisterende arbejde, er det derfor et vigtigt skridt, at alle aktørerne er kommet med i netværket – og vi skal også have endnu flere lokale fodboldledere til at deltage, siger Klaus Gertsen.

Alle fodboldildsjæle kan være med

Netværket henvender sig til alle fodboldildsjæle, der gerne vil bidrage til udviklingen af fodboldlivet i Thy, og initiativtagerne håber på stor opbakning fra kommunens klubber.

- For os som fodboldkonsulenter gælder det om at få alle de spændende idéer og ønsker på bordet, som entusiasterne i klubberne kunne have på hjerte. Det er den lokale fodboldleder, som kender klubbernes ønsker og behov bedst. Vores opgave som organisation og kommune er at støtte bedst muligt med de ressourcer, vi har til rådighed – det gør vi bedst med et fælles initiativ, forklarer Jeppe Jensen, der er fodboldkonsulent i DGI Nordjylland.

- Som breddeidrætskommune har vi stor interesse i at få alle aktører samlet, så vi i fællesskab kan få foreninger til at arbejde mere moderne med henblik på at fastholde og udvide frivilligheden. Vi har blandt andet en demografisk udvikling, som betyder, at foreningslivet skal tænke på at udvikle flere tilbud til den voksne målgruppe – herunder også nye aktivitetsformer inden for fodbold, som rammer målgruppens ønsker og behov, afslutter Thisted Kommunes breddeidrætskonsulent, Louise Kjærsgaard Bertelsen.

Opstartsmødet finder sted den 18. maj klokken 17.30 hos Sundby Thy IK. Mødet vil blandt andet bestå i en nærmere præsentation af initiativet, dialog mellem klubberne samt oplæg fra DBU’s formand, Jesper Møller.

Log ind