Pigefodbolden får et jysk boost

Med projektet, Træneren er nøglen, vil DBU Jylland og 30 fodboldklubber i fællesskab sætte målrettet fokus på rekruttering og fastholdelse af pigespillere.

Fodbold er et godt tilbud til børn

”Træneren er nøglen” er navnet på et helt nyt initiativ, som DBU Jylland sammen med 30 jyske fodboldklubber søsætter til august.

Projektet skal afprøve, om det er muligt at rekruttere og fastholde flere pige- og børnespillere ved at dygtiggøre klubbernes pige- og børnetrænere.

- Alle erfaringer og undersøgelser viser, at klubbernes trænere er altafgørende i forhold til børns og unges lyst til at spille fodbold. I dette projekt kombinerer vi en opkvalificering af de udvalgte klubbers trænere med en dedikeret fokus på pigespillere, og så er målet, at det i sidste ende skal kunne ses på de involverede klubbers medlemstal, forklarer Peter Tornbo, formand for styregruppen bag DBU Jyllands visionsprojekt, ”DBU Jylland på vej mos 2020”, hvor netop pigefodboldens udvikling er en hjørnesten.

30 klubber søges

Men initiativet kan naturligvis kun blive en succes, hvis det kommer ud og leve i det jyske fodboldlandskab.

Derfor har interesserede jyske klubber mulighed for at ansøge DBU Jylland om 30 timers sportslig konsulenthjælp (dette vil snarest ske via www.dbujylland.dk). Eneste krav for at blive godkendt er, at klubben har afholdt DBU C-træner Børnefodboldens basis, inden forløbet igangsættes.

Pakken med konsulentbistand består af:

· Præsentation af træningsprogrammer
· Organisering af træning
· Supervision og feedback
· Trænermøde/sparring
· Det gode fodboldmiljø (Holdninger og Handlinger)

Herudover har DBU Jylland nedsat fire regionale pigegrupper, som netop skal arbejde med udvikling af pigefodbolden i Jylland. Det er også muligt, at forskellige initiativer og tiltag herfra vil komme til at indgå i projektet.

Sådan bliver forløbet

DBU Jylland-konsulenten skal motivere de forskellige klubber til at igangsætte et uddannelsesforløb for at sikre bedre kvalitet i træningen og dermed fastholde og rekruttere nye pige- og børnespillere.

Rent praktisk vil forløbet for den enkelte klub være således:

Fase 1: Klubben fremsender ansøgning
Fase 2: Efter godkendelse afdækker klub og konsulent klubbens sportslige behov og aftaler indhold på efterfølgende træningsdage
Fase 3: Træningsdage afholdes (3-5 træningsdage á 3-5 timers varighed – i alt ca. 15-20 timer)
Fase 4: Klubben understøttes med implementering af konsulentens tiltag

Antal medlemmer i den enkelte klub registreres ved start og igen ved afslutning af forløbet.

Målet er en forventet stigning, jf strategiplanen for jysk fodbold, ”DBU Jylland på vej mod 2020”, som bl.a. netop har fokus på pigefodbold og rekruttering af flere pigespillere.

For at deltage skal en klub betale 2000 kr. for et forløb, som har en reel værdi på ca. 10.000 kr.

Fokus på træneruddannelse

Projektet vil løbe over sammenlagt 17 måneder og være afsluttet ved udgangen af 2017. De samlede udgifter vil være 340.000 kr – primært til de konsulent-ressourcer, som skal arbejde ude i klubberne. Et beløb som primært finansieres via de særligt afsatte visionsmidler i DBU Jylland, besparelser på andre områder samt brugerbetaling.

Første del af projektet vil blive fulgt op af en forøget fokus i DBU Jylland på at udbrede DBU’s og DBU Jyllands børnetræneruddannelses-aktiviteter.

Her vil målgruppen være samtlige ca. 700 jyske fodboldklubber med børnefodbold på programmet.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: www.fodboldbilleder.dk



Log ind