Nyt tilbud om førstehjælpskurser

DBU Jylland udbyder igen førstehjælpskurser til de jyske fodboldklubber. I år tilbydes der 20 kurser til afholdelse efter sommerferien. Bestillingen gælder efter først-til-mølle.



DBU Jylland giver igen i år fodboldklubber mulighed for at bestille førstehjælpskurser. 20 kurser udbydes nu og kan bestilles efter først-til-mølle-princippet.

Der er førsteret til klubber, som ikke tidligere har afholdt et førstehjælpskursus, og kurserne kan bookes til afholdelse efter sommerferien.

Sammen med førstehjælpskurset får klubben en hjertestarter til ophæng i klubben.

Bestil et førstehjælpskursus via denne formular

Støttet af TrygFonden

Førstehjælpskurserne er blevet til med støtte fra TrygFonden. I 2013 bevilligede de én million kroner i støtte til DBU Jylland til afholdelse af 60 førstehjælpskurser i de jyske fodboldklubber fordelt over en fireårig periode fra 2013 til 2016.

Pengene er i de tidligere år blevet forvaltet på en måde, så DBU Jylland i år kan tilbyde hele 20 kurser ekstra. Så i alt 80 klubber vil have nydt godt af tilbuddet, når denne runde kurser er afviklet.

Førstehjælpskursus og hjertestarter har en samlet værdi på omkring 20.000 kroner, men klubbernes pris er i alt kun 3500 kroner.

Førstehjælp i teori og praksis

Et førstehjælpskursus varer seks timer, hvor undervisningen veksler mellem teori og praksis. Kurset består i følgende:

  • Førstehjælpens fire hovedpunkter
  • Hjerte-lunge-redning
  • Sikker anvendelse af hjertestarter
  • Øvrige livstruende skader, herunder:
    • Brud på nakke og ryg
    • Større blødninger
    • Shock-forebyggelse
    • Psykisk førstehjælp
    • Forbrændinger og el-skader

Kursusdeltagerne modtager et førstehjælpsbevis godkendt af Dansk Førstehjælpsråd. Instruktøren udleverer også hjertestarteren og et informationshæfte i forbindelse med kurset.

Plads til 16 kursister

Der er plads til 16 personer på kurset, og da kurserne er meget eftertragtede, forventer DBU Jylland, at de klubber, som afholder førstehjælpskurser, sørger for, at alle 16 pladser anvendes, så flest mulige mennesker får glæde af tilbuddet.

Det er op til klubben selv, hvordan pladserne på førstehjælpskurset forvaltes. Kurset henvender sig til alle med tilknytning til klubben – både ledere, spillere, forældre, trænere, holdledere og andre.

Spørgsmål?

Hvis du har yderligere spørgsmål til førstehjælpskurserne, er du velkommen til at kontakte René Jensen på mail rjen@dbujylland.dk eller telefon 8939 9954.

Log ind