Konsulent skal skaffe flere fodboldspillere

Som led i det fælles fodboldsamarbejde under dansk idræts store visionsprojekt, ”Bevæg dig for livet”, er Anders Østergaard ansat som ny konsulent. Han starter 1. august.


Anders Østergaard er ansat som konsulent som et led i dansk idræts store fælles vision, "Bevæg dig for livet".



Anders Østergaard tiltræder 1. august i en ny stilling som fælles fodboldkonsulent under DGI Østjylland, DGI Sydøstjylland og DBU Jylland. Ansættelsen sker som led i dansk idræts store fælles vision, ”Bevæg dig for livet”.

Det nye samarbejde fokuserer på klubudviklingsforløb og aktivitetsudvikling, så klubberne i fremtiden bliver endnu bedre til at opfylde danskernes ønsker og behov.

Helt konkret er målet for DGI og DBU at hjælpe foreningerne med at øge mængden af aktive fodboldspillere, og det skal i første omgang ske via rekruttering og fastholdelse af teenagere, voksne motionister samt frivillige.

Kendt ansigt blandt jyske klubber

For flere af de jyske klubber er 38-årige Anders Østergaard et kendt ansigt, da han gennem mere end tre år har været ansat som Fodbold Fitness-konsulent under DBU.

Han har en bachelor i idræt samt en kandidatgrad i sport management fra Aarhus Universitet, som han har suppleret med kommunikations- og ledelsesfag fra Aarhus School of Business og en projektlederuddannelse.

Hans erfaringer fra idrættens verden spænder fra fitnessinstruktør, talentudviklingsansvarlig og juniorlandsholdstræner i Dansk Taekwondo Forbund til fodboldtræner i bl.a. Brabrand IF og Aarhus 1900. Anders Østergaard har desuden en aktiv karriere fra taekwondo-landsholdet bag sig.

Kontakt konsulenten

Du kan kontakte Anders Østergaard på mail anoe@dbujylland.dk eller telefon 5166 0221.

DGI’s syv jyske landsdelsforeninger og DBU Jylland organiserer i fællesskab fodbold-indsatsen i Jylland. Netop nu er de to organisationer i færd med at rekruttere de konsulenter, der skal understøtte visionen og de jyske fodboldklubber med at øge mængden af fodboldspillere.

I alt fire konsulenter skal ansættes fordelt på Nord-, Syd-, Vest- og Østjylland.

Over de næste tre år, som aftalen dækker over, er målsætningen at forøge det samlede medlemstal i fodbolden med 3.000 teenagere og 10.000 voksenmotionister på landsplan. I et tiårigt perspektiv er ambitionen, at 12.000 flere teenagere og 40.000 flere voksenmotionister skal være medlem af en fodboldklub på landsplan.

Det samlede visionsprojekt, som støttes med 100 millioner kroner af DGI, Danmarks Idræts-Forbund, Nordea-Fonden og TrygFonden, har som overordnet mål at 600.000 flere danskere skal dyrke idræt i 2025.

Læs mere om ”Bevæg dig for livet”.


Log ind