Godt nyt til nedrykningstruede seriehold

En omstrukturering i Danmarksserien har sæsonen igennem hængt som en ekstra trussel mod nedrykningstruede seriehold. Gode jyske præstationer bringer dog godt nyt.



Jyske seriehold kan med stor sandsynlighed ånde lettet op. Foto: Fodboldbilleder.dk


Oprindeligt kunne en omstrukturering af Danmarksserien sende ikke færre end seks ekstra hold under nedrykningsstregen i denne sæson.

Et kompliceret puslespil, hvor præstationerne i Kanal Sport Divisionen og Danmarksserien, ser dog nu ud til, at samle sig til et motiv, som bringer godt nyt til en række af de hold, som kunne have løbet ind i en ekstraordinær nedrykning.

- Jeg har hele tiden udtalt, at jeg forventer en nulløsning for de jyske seriehold. I stedet kan vi nu sætte os hen og vente på de sidste spændende kampe og konstatere, at der faktisk er en pæn mulighed for, at der i stedet kan suspenderes en eller to nedrykninger ned gennem rækkerne, fortæller Ole Frandsen, som er leder af DBU Jylland turneringer.

AB Tårnby skal hente 16 mål

Vi slipper definitivt for jyske ekstraordinære nedrykninger, hvis det ikke lykkes for AB Tårnby at hente 16 mål på FC Svendborg i sidste runde – og det tror Ole Fransen ikke på, sker.

- Vi vælger at tror på, at det ikke sker, og derfor er scenariet, at der skal rykke mellem fem og syv vest-hold ud af Danmarksserien, siger han og liner følgende tre forskellige udfald op:

Hvis det slutter med syv hold bliver det Oure, B1909, Marstal/Rise, Viby, Nørresundby, Aalborg Freja og Aabyhøj.

Hvis det slutter med seks hold bliver det Marstal/Rise, Aalborg Freja og Aabyhøj, samt tre ud af de fire andre ovenfornævnte hold
Hvis det slutter med fem hold bliver det Marstal/Rise, Aalborg Freja og Aabyhøj, samt to ud af de fire andre ovenfor nævnte hold.

Måske suspendering af to jyske nedrykkere

Hvis turneringslederen for ret i sin antagelse om, at AB Tårnby ikke henter de 16 mål på FC Svendborg er der tre mulige scenarier tilbage:

1. Ingen ekstraordinære nedrykninger
2. Suspension af én jysk nedrykker ned igennem rækkerne
3. Suspension af to jyske nedrykkere ned igennem rækkerne

Vi bringer en opdateret status i næste uge.


Log ind