Årets træner? Peptalk er gået viralt på Facebook

Flere end 95.000 har set en video med en nordjysk træner, der giver en sød peptalk til to U9-hold inden en straffesparkskonkurrence. Den store opmærksomhed er kommet bag på ham.


Thomas Jørgensen blev optaget under en fælles peptalk i et fodboldstævne. Siden er det væltet ind med positive tilkendegivelser.
”Vi skal ikke blive kede af det. Vi skal vide, at vi har spillet en rigtig god kamp, og haft det rigtig sjovt”.

U9-træneren Thomas Jørgensen fra Hirtshals tog alt og alle med storm, da DBU Jylland uploadede en video, hvor han har samlet to U9-hold før en straffesparkskonkurrence og giver dem en sød peptalk ved et privat fodboldstævne.

95.000 visninger, 1800 reaktioner og knap 400 delinger har videoen høstet indtil videre, og det har i den grad overrasket den sympatisk nordjyde.

- Jeg er jo bare en helt almindelig fodboldtræner, som har taget drengene med til fodboldstævne. Jeg gør ikke noget i situationen, som jeg ikke normalt ville gøre, siger han.

Ingen blev kede af det

U9-træneren fra BAMSIF tog initiativ til den spontane samling og peptalk, da målmanden fra hans hold blev nervøs inden den særlige disciplin.

- Det var vigtigt for mig at få sagt, at det altså bare er for sjovt, at vi spiller fodbold. Og jeg tror det hjalp. Det virkede som om, det skabte en form for fællesskabsfølelse, og der var ingen, som blev kede af det, siger Thomas Jørgensen, som selv spiller Serie 3- og oldboys-fodbold. Han er ikke i tvivl om, hvorfor han er børnetræner.

- Jeg er forældretræner med stort ”f”, og jeg oplever en enorm glæde ved at se, at drengene har et godt kammeratskab. Det er fantastisk at opleve, når børnene har det sjovt, og så er det rigtig dejligt at se dem udvikle sig, siger han.

- Og så er det dejligt at give de oplevelser videre, jeg selv har haft med fodbold igennem mange år.

Husk glæden

For Thomas Jørgensen er det slet ikke ligegyldigt om man vinder eller taber. Men det er endnu vigtigere, at man har en god oplevelse, lyder det.

- Hvis du spørger mine spillere, hvad det er, fodbold handler om, så vil hver og en af dem sige, at ”vi skal have det sjovt”. Men man skal jo også lære at tabe – det er jo en del af livet, siger han og understreger, at han værner om alle holdets spillere.

- Jeg tror på, at man skal varetage både den gode og den dårlige spiller. Vi har altså kun ganske få spillere, og der skal være plads til alle, lyder det inden han kommer med et godt råd.

- Glæd jer over oplevelserne. Også selv om I går efter at vinde og det ender med et nederlag.

Log ind