Stor interesse for at blive dommer

Tilmeldingen til DBU Jyllands dommergrundkurser i årets første måneder går strygende. Flere end 100 dommeraspiranter har meldt sig til.



I den kommende tid uddanner DBU Jylland flere end 100 nye dommere. Foto: www.fodboldbilleder.dk



En stor gruppe nye dommere er på vej til de jyske fodboldbaner. Netop nu er 114 personer i alt tilmeldt DBU Jyllands otte åbne dommergrundkurser, som finder sted i forskellige byer i den kommende tid.

Lige som tidligere år afholder DBU Jylland dommerkurser for nye dommeraspiranter i månederne op til forårets turneringsopstart. Målet er at tiltrække en masse nye til dommergerningen, da man oplever mangel i flere områder af Jylland.

Allan Falch, der er medlem af DBU’s breddedommergruppe, er glad for, at så mange viser interesse for at blive dommer, og han fortæller, at antallet af kursustilmeldinger tegner bedre end ved sidste års kurser.

- Det ser rigtig positivt ud med tilmeldingerne. Og det er takket være det store arbejde, der er lavet ude i dommerområderne og dommerklubberne, siger han og roser de lokale rekrutteringsindsatser, der gøres rundt omkring i Jylland.

Ledererfaring på cv’et

DBU’s dommergrundkursus udgør fundamentet for dommeruddannelserne. Kurserne afvikles i januar, februar og marts over to weekender, der afsluttes med en prøve.

Når den er bestået, får man sit dommerbevis og er berettiget til at dømme fodboldkampe på ungdoms- og seniorniveau under DBU og lokalunionerne, herunder DBU Jylland.

Med dommeruddannelsen kan man samtidig skrive lederuddannelse på cv’et, og jobbet giver erfaringer man kan bruge i andre sammenhænge. Det ligger eksempelvis i opgavebeskrivelsen, at man i løbet af et splitsekund kan vurdere en situation og træffe en beslutning.

I disse år bliver mange unge tiltrukket af dommergerningen som studiejob. Dels tjener de gode penge, og dels ruster den dem til at håndtere andre arbejdsopgaver med overblik og selvtillid. Man kan påbegynde dommergrundkursus som 14-årig, men det er et krav, at man fylder 15 omkring eksamenstidspunktet.

Tilmeld dig nu

Tilmeldingen er stadig åben på flere af dommergrundkurserne. De finder sted over to weekender med undervisning både lørdag og søndag i januar, februar og marts. Tilmeld dig ved at klikke på bynavnet.

Sted Start Slut Tilmeldte Ledige pladser
Varde 16. januar 24. januar 23 9
Aulum 23. januar 31. januar 13 3
Horsens 23. januar 31. januar 12 4
Give 20. februar 28. februar 13 3
Haderslev 20. februar 28. februar 7 9
Brønderslev 5. marts 13. marts 10  6
Tilst 5. marts 13. marts 32
Viborg 5. marts 13. marts 4 26 


Se også

Læs mere om dommergrundkurset her
Hvorfor har andre valgt at blive fodbolddommer, og hvad får de ud af det?
Dommergrundkursus særligt henvendt til unge i Skive

Log ind