Stor enighed om forslagene

13 forslag var til behandling på DBU Jyllands Delegeretmøde den 7. januar i Herning. X forslag blev trukket, xx forslag faldt og de xx øvrige stemt blankt igennem.

Martin Halle, Skjern GF (foto: Marie Lauridsen, DBU Jylland Kommunikation)
xxx (foto: Sidsel Reitz Krarup).



Ikke en eneste stemmeseddel kom i brug under den kun 15 minutter lange forslagsbehandling ved DBU Jyllands Delegeretmøde lørdag den 9. januar i Herning Kongrescenter.

De 188 stemmeberettigede var nemlig enige med forslagsstillerne i en sådan grad, at samtlige forslag pånær et enkelt blev ensstemmigt vedtaget. Og det sidste forslag blev trukket.

Ændringsforslag krævede uddybning

Skjern GF's forslag om neutrale baner i alle JM-semifinaler havde fået en finpudsning op til delegeretmødet, hvor en lidt blødere formuleringvar blevet tilføjet om, at DBU Jylland kan skønne, om det vil være hensigtsmæssigt af hensyn til kørselsafstand eller -tid at henlægge en JM-semifinale til en neutral bane.

Dermed imødekommes kritikken af, at det oprindelige forslag ville være en praktisk udfordring med behov for yderligere 70 neutrale baner i JM-ugerne.

Martin Halle fra Skjern GF motiverede forslaget bl.a. med disse ord:
- Er det sportsligt korrekt at lade børnene sidde i tre timer i en bil op til en semifinale?

Ole Ladefoged fra DBU Jyllands bestyrelse bakkede op om Skjern GF's ændringsforslag og det samme gjorde resten af forsamlingen, så forslaget blev vedtaget og træder i kraft med virkning fra foråret 2016.

U13 skifter spilleform i vinterpausen

I dag skifter U13 Drenge og Piger spilleform fra 8:8 til 11:11 i sommerpausen. DBU Jyllands Ungdomsudvalg foreslog at flytte dette spilleformsskifte fra sommerpausen til vinterpausen et halvt år før, dvs. at man som U13-spiller har en efterårssæson som 8:8-spiller og en forårssæson som 11:11-spiller.

- Dermed er der en lidt længere pauseperiode til at lære en ny spilleform og klubberne har bedre tid til at reagere og få foretaget holdændringer, samarbejder m.m., forklarede ungdomsudvalgsformand Torben Nielsen.

Dog blev formuleringen om "fri tilmelding" i 11:11-rækken i foråret begæret ændret tilbage til den automatiske ombrydningen, der allerede sker i dag. Dette erklærede de stemmeberettigede sig ensstemmigt enige i og forslaget implementeres fra vinterpausen 2016/17.

Du kan finde den samlede oversigt over forslag her.

Sådan gik det samtlige forslag:


Oversigt over forslag
Nr Emne Ja Nej Bemærkninger
1 Valg til disciplinærudvalget



2 Bestyrelsens repræsentation i udvalg


3 Redaktionelle ændringer



4 Fællesturnering med DBU Fyn


5 Ændret årgangsopdeling i ungdomsrækker


*)
6 Ændring af fleksibilitetsregel



7 Ændring af indrangering

8 Kvartalsspillere ændres til halvårsspillere
     
9 Udvidelse af antal kvartalsspillere
     
10 Kvartalsspillere i øverste niveau      
11 Dobbelt medlemskab uanset niveau
     
12 Banestørrelse 9:9
     
13 Nedlæggelse af Pokalturnering for Herrer
     

*) Ændringsforslag vedtaget med flg. ordlyd: Ændring af årgangsinddelingen i ungdomsrækkerne, så den bliver følgende: Drenge - U13, U14, U15, U17 og U19 (U16 udgår).




Log ind