MENU

Stor anerkendelse til klub-ildsjæle

Jørgen Nielsen fra Bredballe IF modtog DBU Jyllands Rejselegat og Claus Westergaard fra Skovsgaard Boldklub modtog DBU Jyllands Ungdomslederlegat foran cirka 300 klubledere på DBU Jyllands delegeretmøde i Herning Kongrescenter den 9. januar 2016.

Jørgen
Jørgen Nielsen - i daglig tale "Skæg" - modtog DBU Jyllands Rejselegat for en lang og omfattende karriere som frivillig i Bredballe IF (foto: Marie Lauridsen, DBU Jylland Kommunikation).

Skæg er guld værd for Bredballe IF

Kriterierne til modtageren af DBU Jyllands Rejselegat er skrappe. Bl.a. skal modtageren have arbejdet frivilligt for fodbolden i en lang årrække. Der er dog ingen tvivl om, at Jørgen Nielsen - "Skæg" - opfylder betingelserne til fulde, og lidt til.

Siden han var 18 år, har han beklædt en bestyrelsespost i Bredballe IF og ved sin 75 års fødselsdag i december blev han overrasket med afsløringen af legat-overrækkelsen fra DBU Jylland. Med en mindre pause undervejs har han næsten 50 års frivilligt arbejde i den østjyske klub.

Klubbens sociale midtpunkt


I dagligdagen finder man altid Skæg i gang med et væld af praktiske opgaver som cafeteria-indkøb, rengøring og sågar madlavning i klubbens tjeneste. Men det helt store fokus for klubbens mangeårige ildsjæl er klart på den sociale del.

Alle kender Skæg og alle får en bemærkning med på vejen, ligesom han har haft alsidige opgaver omkring holdene, bl.a. som holdleder for førsteholdet. Men bliver han aldrig træt af det frivillige arbejde?

- Det har betydet alt for mig. Jeg kan forhåbentlig fortsætte mange år endnu, lyder svaret fra den engagerede og værdsatte klubleder i Bredballe IF, Jørgen "Skæg" Nielsen.

I tillæg til Rejselederlegatet får Skæg en rejse for to til en af landsholdets udekampe.

Se her en video, hvor Skæg bliver overrasket med prisen til sin 75-års fødselsdag.Claus Westergaard modtog DBU Jyllands Ungdomslederlegat 2016 (foto: Marie Lauridsen, DBU Jylland Kommunikation)
En fortjent hyldest fra de delegerede på DBU Jyllands Delegeretmøde 9. januar i Herning, da DBU Jyllands Ungdomslederlegat blev overrakt til Claus Westergaard fra Skovsgaard B af formand Bent Clausen (foto: Marie Lauridsen, DBU Jylland Kommunikation).

Snapchat-ildsjæl modtager stor pris

Som ungdomstræner skal man være klar på at møde teenagerne, hvor de er. Derfor er Claus Westergaard fra Skovsgaard B også ret hjemmevant i brugen af de sociale medier, hvor han ofte kommunikerer med sine spillere.

Claus Westergaard har gennem 17 år været træner på en lang stribe ungdomshold i Skovsgaard Boldklub. Først i seks år for drengehold, men siden 2004 har han udelukkende været træner for diverse pige- og kvindehold. Det er netop også pigefodbolden, hvor Claus har sin store passion og har lagt flest kræfter.

Han går næsten mere op i det end os

- Han går næsten mere op i det end os.
- Det er svært at gøre Claus sur.

Det er blot nogle af spiller-udsagnene om ungdomstræneren Claus, som tydeligvis har sat sit præg på pigernes fritidsliv og ikke mindst interesse for fodbold.

Claus er særdeles vellidt i klubben, og på sin egen stille facon formår han at støtte spillerne og vinde deres fortrolighed. Medlemstallet i pige- og kvindeafdelingen i Skovsgaard Boldklub er støt stigende, og afdelingen er i dag meget velfungerende – det er ikke mindst på grund af Claus’ store indsats på området.

Foruden trænergerningen er Claus Westergaard også medlem af bestyrelsen, samt står for styringen af klubbens hjemmeside i form af hans titel som webkoordinator. Den inkarnerede ”SB’er” har været medlem af klubben, siden han var fire år – og er fortsat på holdkortet til førsteholdets kampe i Serie 3 trods sine 36 år.

Foruden prisen modtager Claus Westergaard en tur med ledsager til en af landsholdets udekampe.

Se her en video, hvor Claus' spillere præsenterer ham på en noget anderledes måde.


Video: Bob Gisselmann, DBU Jylland Kommunikation

Log ind