Seminarer trak mange trænere ud i kulden

Træningsopstarten nærmer sig, og mange trænere opruster netop nu på taktik- og øvelsesfronten. Flere end 150 trænere har i de seneste dage deltaget på DBU Jyllands seminarer i Vildbjerg og Esbjerg.



Trods kulden var der flot fremmøde til Jonas Dal-seminaret i Esbjerg. Foto: LLN Press



Når man aflæser termometeret i disse dage, er det første man tænker på næppe, at træningsopstarten i mange fodboldklubber ligger lige om hjørnet.

Ikke desto mindre er mange trænere ved at være klar til at tage hul på sæsonen, og flere end 150 deltog lørdag den 16. og mandag den 18. januar på DBU Jyllands trænerseminarer i Vildbjerg og Esbjerg. Her fik de skrevet masser af nye øvelser og taktiske overvejelser på blokken.

De nye input kom fra Jonas Dal, der til daglig står i spidsen for Esbjerg fB’s superligamandskab, Klebér Saarenpää, cheftræner i Vejle BK, samt Henrik Pedersen, tidligere cheftræner i HB Køge med baggrund i Red Bull-koncernen.

Overfaldsfodbold og opbygningsspil

I Vildbjerg blev de 47 deltagere præsenteret for et indlæg om overfaldsfodbold af Henrik Pedersen, der også tog teorien med på træningsbanen. I frostklart solskin blev medierne udsat for den intensive spillestils høje tempo, jagt på bolden og krav om hurtige beslutninger.

Klebér Saarenpää flyttede i anden del fokus til det opbyggende spil. Hans oplæg handlede om opbygningsspil med tre forsvarere og to centrale midtbanespillere, og han lagde vægt på spilstyring, tryghed i pasninger og løbebaner.



Klebér Saarenpää talte om opbygningsspil på seminaret i Vildbjerg. Foto: DBU Jylland



Omstillinger som tema

Mandag aften var hele 110 trænere mødt op i Esbjerg til oplæg og instruktion fra Jonas Dal. Temaet var omstillinger, og der blev demonstreret masser af eksempler på, hvordan man kommer fremad efter at have erobret bolden.

- Jeg er ikke i tvivl om, at deltagerne kan tage meget med hjem til træningen i deres respektive klubber og tilpasse øvelserne til deres spillere, lyder det fra klubrådgiver i DBU Jylland Region 4, Svend Pedersen.

Esbjergseminaret var det andet i en række af tre, der afholdes i byen. Mandag den 25. januar finder det sidste sted under ledelse af Michael ”Mex” Pedersen, assistenttræner for Esbjerg fB’s superligahold.



110 trænere var mødt op for at høre Jonas Dal. Foto: LLN Press


Log ind