Ny inspiration til at fastholde ungdomsspillere

Teenageforsker Søren Østergaard er en af udviklerne bag et nyt koncept - Ungdomsfodbold 2.0 - som giver helt konkrete værktøjer til at fastholde teenagerne i fodboldklubben. Få mere at vide på fire jyske roadshows i marts og april. Start 7. marts i Horsens.


Få inspiration og hjælp til at fastholde teenagere i fodboldklubben (foto: fodboldbilleder.dk)
 


Kun halvdelen af de 13-årige fodboldspillere holder stadig ved sporten, når de er 18 år. En velkendt problemstilling, som der nu er udviklet helt konkrete værktøjer til at vende rundt på.

Søren Østergaard er leder af Center for Ungdomsstudier og så er han også blandt udviklerne af DBU's nye koncept - Ungdomsfodbold 2.0. Konceptet er blevet til på baggrund af erfaringer fra otte "best-practice"-klubbber og generel viden om ungdomslivet. Arbejdet har vist, at det er tydeligt, at sociale aktiviteter er med til at fastholde teenagerne i klubben, fordi det er med til at skabe en stærk tilknytning.

Men hvordan oversætter vi dét til lige netop din klub? Et af nøglebegreberne er at samle de unge spillere på tværs af alder og køn og her kan Ungdomsfodbold 2.0 hjælpe med at tilrettelægge en skræddersyet strategi til hver enkelt klub.

Modellen serveres på fire jyske roadshows

I marts og april kan du få inspiration til fremgangsmåden på fire jyske roadshows:
Mandag den 7. marts i Horsens, kl. 18-21.30 - tilmeld her senest 1. marts
Mandag den 4. april i Vejen, kl. 18-21.30 - tilmeld her senest 29. marts
Tirsdag den 5. april i Holstebro, kl. 18-21.30 - tilmeld her 30. marts
Tirsdag den 12. april i Aalborg, kl. 18-21.30 - tilmeld her 6. april

- På møderne vil vi fortælle om, hvordan klubberne kan bruge Ungdomsfodbold 2.0. Der er ikke én opskrift, som passer til alle klubber, men vi håber på at kunne vise klubfolkene, at de ved at tage udgangspunkt i Ungdomsfodbold 2.0-konceptet og deres egne udfordringer, kan skræddersy den rigtige løsning til netop deres klub, forklarer Søren Østergaard, som personligt vil fortælle om klubforløbet på alle fire jyske roadshows.

Ud over oplægget fra Søren Østergaard, som også sidder i DBU's ungdomsgruppe, vil du også til hvert af de fire roadshows få lokale erfaringer og cases lige til at tage med hjem og prøve af i din egen klub. Der vil være let fortæring til alle deltagere og prisen pr. deltager er kr. 100,-.

Se mere


Socialt samvær skal stoppe frafald i ungdomsfodbolden
Ungdomsfodbold 2.0
Log ind