Breddefodbold for 66 millioner kroner

DBU Jyllands kasserer, Hans Mogensen, kunne på lørdagens delegeretmøde i MCH Herning Kongrescenter præsentere et regnskab, som viser, at der er masser af liv i de jyske fodboldklubber.


DBU Jyllands kasserer, Hans Mogensen, kunne på delegeretmødet i Herning fremlægge er regnskab, der afspejler et højt aktivitetsniveau i jysk fodbold.



At der er grøde i jysk fodbold kan synliggøres på mange forskellige måder.

Men det fremgik i hvert fald tydeligt af det regnskab for 2013/2014, som kasserer, Hans Mogensen, lørdag kunne fremlægge på DBU Jyllands delegeretmødet i Herning.

- Turnerings- og stævnetilbudene er et af vores absolutte kerneområder, og med en indtægt på lidt mere end 12 millioner kroner holder vi stort set budgettet. Og det er ikke mindst glædeligt, at vi i forhold til budgettet ligger over forventet på 11-mandsturneringen, men tankevækkende at vi på de regionale turneringer mangler hold i forhold til sidste år. 2015 skal bringe os tættere på baggrunden for de manglende hold, understregede kasserer Hans Mogensen fra talerstolen.

Han understregede også, at DBU Jylland er en non-profit organisation, som derfor heller ikke skal tjene penge. Organisationens formål er udelukkende at fremme fodboldspillet:

- Vi sigter hvert år efter et godt, solidt regnskab og et resultat, som gerne driftsmæssigt skal gå i 0. Det kan dog godt være lidt vanskeligt set i relation til en omsætning på lidt mere end 66 millioner kroner. Men vi er meget opmærksomme på de penge, som vi opkræver hos jer klubber. Bruger vi dem rigtigt? Får vi nok ud af dem? Er der aktiviteter, der skal tages af hylderne? Er der steder, hvor der kan spares? Vi har hele tiden det in mente, at det er jeres penge vi forvalter, tilføjede Hans Mogensen.

Serviceeftersyn gennemført

DBU Jylland har således også i løbet af 2014 gennemgået er såkaldt serviceeftersyn.

Det har betydet, at der er foretaget en række engangsbesparelser, ligesom bl.a. forskellige interne seminarer er blevet sat på standby.

- Vi var enige om, at dette eftersyn skulle give os en "buffer" på en halv million kroner, og det kom vi i hus med takket være en række store indsatser på alle niveauer i vores organisation. Vi føler. at vi er meget omkostningsbevidste, og dette kommer bl.a. til udtryk via vores mødeudgifter, hvor en del nu holdes som webmøder, hvilket giver besparelser i både kroner og tid, sagde Hans Mogensen.

Mødevirksomheden overskrides ganske vist med 95.000 kr. i det aflagte regnskab, men er sammenlagt 295.000 kr. mindre end året før, ligesom der er sparet 200.000 kr. på kontorhold.

I afvigelsen på de 95.000 kr. på mødekontoen tegner dommerområdet sig særskilt for de 73.000 kr. og skyldes behovet for øgede antal møder for at etablere og implementere den nye dommerstruktur i Jylland.

Baggrunden for serviceeftersynet har også været økonomien i DBU Jylland Fodboldcenter, som blev opført og indviet i 2012 i et samarbejde med DBU.

På grund af økonomiske besparelser i DBU samt omlægninger i talentaktiviteterne er DBU’s aktiviteter på centeret faldet. For at sikre et solidt fundament for fremtiden har DBU Jylland på den baggrund indgået en ny driftsaftale med DBU for de kommende to års drift af centeret.

Stigning i bødeindtægter

Regnskabet afspejler også endnu en stigning i DBU Jyllands bødeindtægter.

- På sidste års delegeretmøde nævnte jeg, at vi endnu engang vil kigge kontiene efter i sømmene. Det har vi gjort, og bortset fra nogle enkelte justeringer fastholder vi bødekontiene. Der er klubber, hvor bøder ikke er et tema. Simpelthen fordi der ikke er problemer med udeblivelser, manglende udfyldelse af holdkort o.s.v., mens der for andre klubber måske er store udfordringer. Jeg vil endnu engang opfordre jer til at tage emnet op hjemme i klubberne. Det er her, at I kan påvirke tingene over for f.eks. trænere, sagde Hans Mogensen.

DBU Jylland bruger forholdsmæssig mange ressourcer på opfølgning på bl.a. manglende holdkort, ændringer grundet udeblivelser (især uden afbud), manglende indberetning af medlemstal o.s.v. Derfor er de samlede bødeindtægter i år steget til knap 4,6 millioner kroner svarende til næsten 4800 kr. pr. klub.

Årets resultat efter henlæggelser viser et overskud på 252.000 kroner.

Revisionen har ikke haft anledning til bemærkninger, og egenkapitalen på 13,7 mio. kr. vurderes til at være tilfredsstillende i forhold til DBU Jyllands forpligtelser.

Regnskabet for 2013/2014 og budgettet for 2014/2015 kan findes her.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: Trine Gylling Jørgensen

Log ind