Kvindehold sagde 'nej tak' til 3-0-sejr

Da Kjellerup IF ved en misforståelse brugte en række ulovlige spillere i en Serie 2-kvindekamp, kunne modstanderne fra BT 67 læne sig tilbage og tage imod en skrivebordssejr på 3-0. Men det gjorde det bare ikke.



Fairplay lever i bedste velgående i breddefodbold. Foto: Fodboldbilleder.dk
Kvinder kan godt være rigtige gentlemen - i begrebsmæssig forstand.

Det beviste både Kjellerup IF og BT 67 fra Serie 2 Kvinder, efter de spillede en kamp den 25. august, hvor udeholdet fra Kjellerup IF benyttede en lang række talentfulde U19-piger.

Kampen sluttede med en sikker sejr til Kjellerup IF, som dog efterfølgende fandt ud af, og indberettede, at de mange U19-piger ikke var spilberettigede i Serie 2-kampen.

Og selv om spillerne blev brugt i god tro efter en misforståelse i mellem klubben og DBU Jylland er reglerne klokkeklare: Kjellerup skulle taberdømmes med cifrene 0-3. Men BT 67 ville det anderledes.

Spiller en omkamp

BT 67, som er en sammenslutning af klubberne Bruunshåb/Tapdrup IF og Viborg B67, sagde ’nej tak’ til skrivebordssejren, og foreslog i stedet, at kampen blev spillet om.

Derfor skal de to hold skal nu finde en ny kampdato til kampen.

Dialogen og forståelsen de to hold i mellem får lederen af DBU Jylland Turnering, Ole Frandsen, til at vende tommelen opad.

- Jeg synes, der er al mulig grund til at rose de to hold for håndteringen af sagen. Det er en dejligt at opleve, at fairplay-begrebet stadig lever i bedste velgående i den jyske breddefodbold, siger han rosende.

Anerkend holdene på Facebook

Synes du også, at begge hold fortjener ros for håndtering af sagen? Så klik ind på DBU Jyllands Facebook-side, Jysk Fodbold, og giv dem et like.


Log ind