Efterlyses: 100 nye kvindelige dommere

Et nyt og spændende projekt skal sætte turbo på rekrutteringen af kvindelige dommere i Jylland. Projektlederen er på plads, men vi mangler hjælp og gode indspark for at kunne opfylde målsætningen.

Nye kvindelige fodbolddommere efterlyses

100 nye kvindelige fodbolddommere i Jylland inden 2016.

Det er målsætningen for det helt nye projekt, som DBU Jylland nu sætter i gang.

- Pigefodbolden har gennem de seneste år været i voldsom vækst, og i Jylland har vi efterhånden omkring 40.000 piger og kvinder, der spiller fodbold, men vi har vel blot omkring 20-25 kvindelige fodbolddommere. Den sammenhæng bør efter vores opfattelse være meget bedre, og derfor sætter vi nu målrettet fokus på rekruttering, fastholdelse og udvikling af kvindelige fodbolddommere, forklarer Morten Rask Thomsen, formand for DBU Jyllands Dommerudvalg.

Lederen af projektet er på plads. Det er Dan Weller, Aarhus Fodbolddommerklub, der i forvejen har erfaringer med rekruttering af kvindelige fodbolddommere.

En målrettet indsats for to år siden resulterede i 12 nye aktive kvindelige fodbolddommere under Aarhus Fodbolddommerklub. Og håbet er, at erfaringerne fra denne indsats nu kan bredes ud til gavn for hele fodbold-Jylland.

Søges: Medlemmer til arbejdsgruppe

Men Dan Weller kan naturligvis ikke løfte projektet alene. Derfor søger vi yderligere medlemmer til den nyetablerede kvindedommergruppe.

- Man er måske i forvejen dommer eller frivillig i en fodboldklub. Vi forestiller os, at gruppen skal bestå af i alt fem medlemmer, og vi vil meget gerne være geografisk repræsenteret over hele Jylland, men det allervigtigste er, at man brænder for opgaven og føler at man har noget positivt at byde ind med, forklarer Morten Rask Thomsen.

Gruppen vil blive understøttet af faglige og administrative ressourcer fra DBU Jyllands sekretariat.

Og hvis man er interesseret i at være med i projektet, så send en kort mail om dig selv til DBU Jyllands donmmerkoordinator, Jakob Bille, jabi@dbujylland.dk – og gerne hurtigst muligt. Du er også meget velkommen til at ringe til Jakob på tlf. 8939 9992, hvis du har spørgsmål eller hvis du bare gerne vil høre nærmere om projektet.

Indsatsen er ulønnet, men du vil få dine omkostninger dækket af DBU Jylland efter aftale.

Tekst og foto: DBU Jylland Kommunikation

Log ind