MENU

Tre topangribere er blevet serietrænere

Chris Hermansen, Christian ”Speedy” Olsen og Klaus Kærgård har alle scoret stribevis af superligakasser. Nu står de i spidsen for hvert deres seriehold. Se holdene her.Tre tidligere superligabombere står nu på sidelinjen i serierækkerne. Foto: Fodboldbilleder.dk
Hvad har Løsning IF fra Serie 3, Struer B fra Serie 2 og Alhedens IF ligeledes fra Serie 2 til fælles?

Alle tre klubber har trænere, som tidligere har været særdeles dygtige til at score mål i landet bedst fodboldrække.

I Løsning IF hedder træneren således Chris Hermansen - tidligere yderst målfarlig herre i blandt andet Herfølge Boldklub og Akademisk Boldklub. Hos Struer B er det tidligere FC Midtjylland-bomber Christian ”Speedy” Olsen, der flytter magneterne på taktikbrættet som spillende assistenttræner, mens den lynhurtige forhenværende Viborg FF-angriber Klaus Kærgård, udstikker dessinerne i Alhedens IF.

Skulle bare stå på sidelinjen

For Chris Hermansens vedkommende var fodbolden egentligt et overstået kapitel, og han havde egentligt lagt støvlerne på hylden. Sulten var væk. Men en kollega på arbejdspladsen overtalte ham til at prøve sig af som træner i Løsning IF, som på det tidspunkt lå i Serie 4.

- Min kollega spillede selv i klubben og spurgte, om det ikke var noget for mig. Og jeg trængte til at have noget med fodbold at gøre igen efter en tiltrængt pause, fortæller Chris Hermansen, som havde en klar forventning om, at han ’bare’ skulle stå på sidelinjen. Men sådan gik det ikke.

- Du ved jo hvordan det er, når græsset er grønt, så det er da også endt med, at jeg spiller en del af kampene. Jeg tror, jeg spiller cirka halvdelen af hver kamp, men det er åbenbart nok til, at jeg er blevet topscorer på holdet, siger den giftige angriber, som på halvanden sæson har ført holdet fra Serie 4 til Serie 3, hvor holdet nu ligger nummer et.

Sjovt at rykke noget

For Chris Hermansen er fodbolden en oplagt mulighed for at få renset hovedet i en travl hverdag med tre børn, kone og job. Men motivationen ligger også i det sportslige.

- Jeg synes, det er dejligt, at være med til at flytte noget, og så er det fedt, at vi er på et niveau, hvor vi går op i det, og gerne vil vinde, men alligevel kan hygge os med det, siger Chris Hermansen, som har scoret over 70 mål i den bedste danske række. Og den tidligere topspiller er ganske imponeret over niveauet i de jyske serierækker.

- Der er mange med rigtig gode fodboldfærdigheder, som kan begå sig i væsentligt højere op i rækkerne. De er måske bare ikke er blevet opdaget, lyder vurderingen.

Mens Chris Hermansen er topscorer i Løsning IF, indtager Christian ”Speedy” Olsen samme rolle i Struer B, hvor han har scoret ti mål i holdets foreløbigt syv Serie 2-kampe. Klaus Kærgård indtager derimod en plads som bagerste mand, når bentøjet tillader, at han trækker spillertrøjen over hovedet.

- Dernede kan jeg også bruge mit overblik, lyder forklaringen, fra Klaus Kærgård, der som professionel var kendt for sin uhyggelige hurtighed.

Log ind