MENU

Serie 6-spillerne vil helst vinde

Hvis man har en forventning om, at Serie 6-spillerne er overvægtige, dovne og udelukkende spiller fodbold for at få en kold øl i omklædningsrummet efterfølgende, så er man helt galt afmarcheret. Det viser en stor undersøgelse fra DBU Jylland.Stemning efter træning og kamp betyder allermest i de høje serierækker. Foto: Henrik Bjerregrav
Tredje halvleg er et udbredt begreb i de jyske serierækker, og det dækker over alt dét sociale, som finder sted, når de svedige benskinner og slidte fodboldstøvler er smidt efter en fodboldkamp.

Mindst ligeså udbredt er fordommen om, at dette element af breddefodbolden er klart vigtigst i de laveste serierækker, hvor mange ligeledes forventer, at kampvægten og konditallet står i klokkeklar kontrast.

En ny undersøgelse fra DBU Jylland giver dog disse fordomme en gevaldig mavepumper. Undersøgelsen, som næsten 1000 jyske breddespillere har deltaget i, viser i stedet, at det forholder sig stik modsat.

Således svarer næsten kun halvt så mange Serie 6-spillere som Serie 1-spillere, at de spiller fodbold, fordi de ikke kan undvære stemningen i omklædningsrummet – og næsten en tredjedel flere af Serie 6-spillerne har angivet, at de spiller fodbold, fordi der er point på spil end det er tilfældet for Serie 1-spillerne.

Seniorformand overrasket

Hos formanden for DBU Jylland Seniorudvalg, Ole Ladefoged, både overrasker og glæder tallene på samme tid.  

- Jeg havde ikke forventet, at det var så vigtigt at vinde i de laveste serierækker, men omvendt synes jeg det er opmuntrende, at så mange i de højeste serierækker vægter det sociale så højt. Det er jo netop en af de store styrker ved fodbold, siger Ole Ladefoged, som også er næstformand i DBU Jylland.

- Måske forveksler man nogle gange klubbernes og spillernes ambitioner, for mens det måske ikke betyder det store for spillerne, om de spiller Serie 1 eller Serie 5, så kan det se helt anderledes ud på lederniveau, siger Ole Ladefoged, som indimellem, i en alder af 47, stadig selv trækker i fodboldstøvlerne for at spille Serie 5 i Næsbjerg/Rousthøje UI i det sydlige Jylland.

- Det er nok også et kendetegn i de lidt højere rækker, at spillerne er lidt mere jævnaldrene, og dermed måske har lidt mere til fælles. Det vil nok også trække op på skalaen i forhold til tredje halvleg, vurderer Ole Ladefoged, som får sin tese underbygget af besvarelserne som klart viser, at aldersspredningen er større i de lavere serierækker.

Enige seriespillere: fodbold er sjovt

Mens undersøgelsen viser en signifikant forskel visse steder, er der andre områder, hvor seriespillerne er enige på tværs af rækker.

Således har over to tredjedele af de adspurgte seriespillere pointeret, at de spiller fodbold, fordi det er sjovt.

Derimod er der ikke meget kalorie-tælleri over de jyske seriespillere. Helt overordnet har kun 2,47 procent har angivet vægttab som en årsag til at gå til fodbold, og det er der måske en god grund til. Undersøgelsen viser f.eks., at kun cirka fem procent af de adspurgte har rundet de 100 kg.

Kort om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på flere end 900 svar fra jyske seriespillere og vil blive foldet yderligere ud i næste nummer af DBU Jyllands magasin, Jysk Fodbold.

Log ind