MENU

Disse spillere må du bruge i sæsonfinale

Der gælder nogle helt særlige regler, når det kommer til nedrykning af spillere i sæsonafslutningen. Se dem her.Har du styr på, hvilke spillere du må bruge i sæsonens sidste kampe? Foto: Fodboldbilleder.dk


Man skal holde tungen lige i munden, hvis man vil være sikker på at have lovlige spillere, når sæsonen går på hæld.

I de sidste to kampe gælder der nemlig nogle helt særlige regler.

Især når det kommer til at rykke spillere ned på et lavererangerende hold, er der ikke frit slag. Du kan se reglerne herunder.

Hvornår er der tale om at rykke en spiller ned i de to sidste kampe? 

Eks. 1: 
En spiller rykkes ned i 2. holdets tredjesidste kamp. Hér skal man så blot tage højde for de almindelige regler om op- og nedrykning af spillere. Bliver spilleren herefter nede på 2. holdet i de resterende kampe, så er der ikke tale om nedrykning i en af de sidste to kampe. 

Eks. 2: 
En spiller rykkes ned i 2. holdets tredjesidste kamp. Hér skal man så blot tage højde for de almindelige regler om op- og nedrykning af spillere. Spilleren er herefter med i 1. holdets kamp i den efterfølgende weekend, hvorefter han igen skal ned på 2. holdet – nu i sidste kamp. HER skal man så tage højde for reglerne om nedrykning i en de sidste to kampe. 

Eks. 3: 
1. holdet bliver ramt af en skade inden sidste kamp. De ønsker nu at benytte en spiller, som har spillet alle kampe på 2. holdet i hele sæsonen. Han har således aldrig før spillet på 1. holdet. Må de det? Svaret er ja, det må de. Man må altid rykke en spiller op på et højere rangerende hold, når bare det er til en ny spilledag. 

Det springende punkt er altså, om spilleren rykkes NED, og om dette foregår i en (eller flere) af de sidste to kampe på andetholdet.

Hvornår er man spilleberettiget? 

I turneringsreglementet er der angivet et antal kampe, som spilleren skal have været spilleberettiget i, for at kunne rykke ned på et lavererangerende hold i en af de sidste to kampe.

I rækker, hvor der spilles 14 kampe i en sæson, skal spilleren have spillet/været spilleberettiget i minimum seks af de første 12 kampe, mens det forholder sig lidt anderledes i rækker, hvor der bliver spillet ti kampe. Her skal spilleren nemlig have spillet/været spilleberettiget tre af de første otte kampe.

Og hvad betyder det så at have været spilleberettiget? Det forklarer Inge Lund-Nielsen fra DBU Jylland Turneringer her.

- Vi oplever ofte, at der er tvivl om, hvad det vil sige at være spilleberettiget. I denne sammenhæng er det relevant at notere sig, at spilleren ikke behøver at have spillet de pågældende kampe rent fysisk. Derimod er det vigtige i denne sammenhæng, at finde ud af, om spilleren – uagtet arbejde, skader mv. – KUNNE have deltaget i det påkrævede antal kampe på andetholdet på lovlig vis, fortæller Inge Lund-Nielsen, og henviser til § 19.3 i Turneringsreglementet.

- Det er desuden vigtigt at skelne mellem runde og spilledag. Det er den fysiske afvikling af kampen, der er gældende - ikke rundenummeret - når man skal definere, hvilke to kampe, der er de sidste, afslutter Inge Lund-Nielsen.

Log ind