Husk omklædning til manden i sort

Mange kampe i vinterhalvåret bliver spillet på neutrale kunstgræsbaner – og så bliver omklædningsfaciliteter ofte glemt til dommeren.



Husk omklædningsfaciliteter til dommeren. Foto: Fodboldbilleder.dk


Vinteren er stadig over os, og de mange græsbeklædte fodboldbaner er stadig ved at komme sig over sne og frostgrader.

For at skåne græsset, bliver mange fodboldkampe spillet på kunstgræsbaner, indtil temperaturerne bliver lidt mildere. Da det stadig langt fra er alle klubber, som har sin egen kunstgræsbane, må mange leje sig ind på andres kunstgræsbaner.

I den proces glemmer mange at tænke på, om der adgang til omklædningsfaciliteter ved banen, hvilket både kan gå ud over de to hold – men også kampens dommer.

Det er nemlig ikke altid, at dommeren har fået at vide, om han skal klæde om hjemmefra.

Dette skal du huske som klub

For at udgå situationer, hvor dommeren – eller et af holdene - enten må klæde om ude på banen, eller kan det være en god idé at følgende nedenstående rettesnor:

Hvis begge hold er ”udehold”, men du er den arrangerende klub, bør du sikre dig, at der adgang til omklædningsfaciliteter. Hvis det ikke er tilfældet, så skal DBU Jyllands dommerpåsætter have besked, så dommeren kan informeres.

Begge klubber og dommere har et fælles ansvar for at få snakket sammen, i tilfælde af, at en af parterne er i tvivl om, om der er adgang til omklædningsfaciliteter. Har den ene klub hjemmebane går dommere altid ud fra der er adgang til omklædningsrum.

Hvis begge hold er ”udehold” bør begge parter sikre sig information omkring, hvorvidt der er adgang til et omklædningsrum.

Log ind