180 trænere: Her er favorit-formationen

Fodboldmagasinet, JYSK fodbold, er lige straks på gaden med et spændende tema om trænernes tilgang til taktik og startformation. Læs bladet allerede nu her på siden.


Det nye nummer af JYSK fodbold er på gaden inden længe. Du kan allerede nu læse bladet i dets fulde længde her på siden. Foto: Henrik Bjerregrav.


I dette nummer af JYSK fodbold kan vi løfte sløret for, at 4-4-2 er den mest foretrukne formation blandt jyske trænere, det viser en helt ny undersøgelse med 181 respondenter, som alle har gennemført et trænerkursus på jysk grund i 2013.

Undersøgelsen viser også, at der er store forskelle på, hvordan nordjyderne stiller op i forhold til sønderjyderne – og desuden spiller alder også ind, når snakken falder på favorit-formation.

- Spillestilen er langt vigtigere end spilsystemet, siger DBU’s træneruddannelseskonsulent, Peter Rudbæk, blandt andet i magasinets unikke tema.

Moderne træning af teenagere

Morten Bruun, tidligere superligaspiller og -træner og nuværende ekspertkommentator, er træneransvarlig for U19-årgangen i Aarhus-klubben IF Lyseng, og han har en særdeles moderne tilgang til de unge mennesker. Spillerne må gerne gå i byen inden kampene, de behøver ikke melde afbud til træning og de får alle 67 et halvt minuts spilletid i hver kamp. Den alternative tilgang til ungdomsspillerne giver pote i form af ikke færre end fire 11-mandshold.

- I mine øjne er der alt for mange klubber, der behandler deres teenagere som elitespillere og træner dem derefter med alt, hvad dertil hører af krav om træningsmængde, passion og punktlighed. Det er en KÆMPEfejl, lyder det blandt andet fra Morten Bruun i det interessante indlæg i bladet.


Morten Bruun er træneransvarlig for U19-årgangen i IF Lyseng. Han går meget op i at møde teenagerne i øjenhøjde. Foto: Henrik Bjerregrav.


Bilræs smadrer opvisningsbane

I Vejen har banerne været endda meget udsatte de seneste par måneder. Først væltede stormen Bodil træer ned på anlægget, og siden har vandaler kørt bilræs på opvisningsbanen.

Områdeleder ved Vejen Kommune, Thomas Holm, er da også svært utilfreds med bøllernes behandling af banen.

- Det er torskedumt, tåbeligt og latterligt. Nu sætter vi en bom op ved indkørslen, så biler ikke kan komme ind på banen, lyder det fra den områdeansvarlige.

Læs desuden reportage fra Hornslet, hvor der sidst i januar blev afviklet JM-stævne for kvinderne, hør om Haderslevs nye indendørs lethal med kunstgræs, tag med til Hobro, hvor fodbold er kommet på skoleskemaet i et 10. klassecenter og bliv klogere på, hvordan din krop bliver påvirket af kulden, når du spiller fodbold.

Læs det og meget mere i det nye blad lige her.

Log ind