Samspil

NYHEDSBREV TIL DE JYSKE KOMMUNER OM BREDDEFODBOLDENS POTENTIALE, SAMARBEJDSKRAFT OG UDVIKLINGSMULIGHEDER.

Grafik Kommune Webside 2023

Kære læser

Hvis du er politiker eller embedsmand i en jysk kommune, er dette nyhedsbrev specielt til dig.

Vores håb er, at indholdet kan give dig viden og inspiration til, hvordan vi kan gøre hinanden endnu bedre i fremtiden.

Kommunerne er vigtige for fodbolden, og fodbolden er vigtig for mange mennesker. Her tænkes der ikke på landshold eller Superligaen, men på alle de lokale fodboldklubber med tusindvis af voksne og børn, aktive og frivillige. De skaber masser af værdi, men er også en del af kommunens økonomi.

DBU Jylland er organisation for fodboldklubberne i Jylland, og vi ønsker at bidrage til, at vi i fællesskab kan udvikle og styrke både kommuner og fodboldklubber – bl.a. gennem igangsætning af lokale aktiviteter, aktivering af nye målgrupper, rekruttering af frivillige og andre gode tiltag.

God læselyst.

DBU Jylland - kort fortalt

  • Ligesom det danske samfund er opbygget i stat, regioner og kommuner, er fodbolden også bygget op i tre niveauer: DBU, DBU Bredde/Divisionsforeningen og seks lokalunioner (fodboldklubberne har medlemskab hos sidstnævnte). DBU Jylland er en lokalunion, og mens DBU tager sig af elite og nationale forhold, tager vi os af breddefodbolden og alt det lokale og foreningsnære.
  • Politisk, juridisk og økonomisk er vi en selvstændig enhed, og vi er samtidig en non-profit organisation, der ganske vist får et offentligt tilskud via tipsmidlerne (afhængigt af medlemstallet), men vi er helt og aldeles afhængige af brugerbetaling fra vores ca. 850 medlemsklubber. Omkring 70 procent af vores indtægter kommer i form af årskontingenter, holdgebyrer, kursusgebyrer o.s.v. Det er med andre ord også klubberne, der bestemmer i DBU Jylland. Det sker via vores delegeretmøde, hvor f.eks. turneringsforhold besluttes.
  • Der findes omkring 172.000 fodboldspillere i Jylland, og de benytter sig af vores tilbud året rundt – enten indendørs eller udendørs.
  • Der er omkring 50 personer ansat i DBU Jyllands administration. Disse medarbejdere arbejder primært med områder som klubudvikling og rådgivning, turneringer, uddannelse, børnefodbold, dommere, kommunesamarbejde, økonomi og kommunikation. Vores hovedkontor er placeret i Tilst ved Aarhus, men for at sikre nærheden til vores medlemsklubber har vi også kontorer i Aalborg, Holstebro og Glejbjerg. Ønsket om nærhed afspejler sig også ved, at DBU Jylland rent geografisk er inddelt i fire regioner. Alt sammen for at være tæt på vores medlemsklubber.
  • Omkring 250 frivillige ledere er tilknyttet vores organisation som medlemmer af bestyrelser, udvalg og arbejdsgrupper. Dette er samtidig også et vigtigt link til vores medlemsklubber.
  • DBU Jylland udgør medlemsmæssigt 47,8 procent af dansk fodbold.


LÆS TIDLIGERE UDGAVER AF SAMSPIL

  • SAMSPIL 3 // NOVEMBER 2022
    Læs bl.a.: "250 børn skiftede skoledagen ud med fodboldfestival", "FC Demens giver positive træningsoplevelser og fællesskab" og "Velsmurte landsbyklubber trækker folk på landet"
  • SAMSPIL 2 // OKTOBER 2021 
    Læs bl.a.: "Kommunal støtte til energiforbedringer er win-win i Viborg Kommune", "Fodbolden sender unge tættere på jobmarkedet" og "Vejen Kommune kobler fodboldklubber og skoler sammen"
  • SAMSPIL 1 // JUNI 2021
    Læs bl.a. "Hvad kan en velfærdsalliance?" og "Fodbold for Hjertet i Silkeborg"