Esbjerg Kommune dannede tidligere i år ramme for U19-herrelandskampen mod Tyskland. Som en del af Velfærdsalliancen med DBU og DBU Jylland inviterede kommunen store og små med til en unik fodboldoplevelse med en lang række spændende aktiviteter til følge.  

Og at sådan et arrangement finder sted, kan mere end blot at underholde de mange fremmødte, fortæller Mads Ravn, der er kommunekonsulent i Sydjylland i DBU Jylland:

- Der bliver skabt et samlingspunkt og en unik oplevelse for kommunens borgere og ikke mindst klubberne. Det kan være med til at inspirere og give ikke-fodboldaktive børn lyst til at begynde til fodbold, hvilket smitter positivt af på medlemsantallet i kommunen. I samme omgang vil de fodboldaktive børn, der i forvejen er medlemmer i fodboldklubberne, motiveres yderligere til sådan et arrangement, og dermed er sandsynligheden for at fastholde dem i sporten endnu større, fortæller Mads Ravn.

Masser af breddeaktiviteter

  • I forbindelse med U19 landskamp-arrangementet havde Esbjerg Kommune, Sport & Event Park Esbjerg, DBU og DBU Jylland i fællesskab arrangeret: 
  •  Åben træning til U19-landsholdets kampforberedende træning. 
  • Klubbesøg hos Esbjerg IF92. 
  • Besøg hos den brasilianske fodboldlinje på Bakkeskolen Cosmos. 
  • U6/U7 turnering i PULS parken. Omkring 100 spillere deltog i turneringen og fik overrakt medaljer på Blue Water Arena af bl.a. borgmester, Jesper Frost Rasmussen og DBU Jyllands formand, Bent Clausen. 
  • Fanzone med Pannabane, Hoppeborg, stort bordfodboldbord, Teqball-bord, autografskrivning (EFB-spillere), oppustelig fodboldbane, leg og spil med Brasiliansk fodboldlinje fra Bakkeskolen, Cosmos 
  • Omboldkamp: 4 mod 4 bestående af et hold af socialt udsatte borgere mod et hold af politikere fra Esbjerg Kommune. 
  • VIP-arrangement for bl.a. politikere i Esbjerg og DBU og DBU Jylland og formænd fra de lokale fodboldklubber i Esbjerg Kommune.

Udvikling for både bredde og elite 
Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen, lægger i høj grad også vægt på, at arrangementer af denne type både styrker samarbejdet og skaber fællesskab:

- I Esbjerg er vi stolte af at kunne danne ramme om en U19 landskamp. Som kommune har Esbjerg en velfærdsalliance med DBU og DBU Jylland, og sammen arbejder vi for at styrke fodboldudviklingen for både bredden og eliten. Til landskampen går de to ting op i en højere enhed, når fodboldfans fra vores lokale klubber får fornøjelsen af at opleve eliten her i vores egen by. Vi har helt sikkert unge fodboldspillere, der selv drømmer om at løbe på banen i landsholdstrøjen. Den slags ambitioner er det bedste brændstof til hverdagens træning og kampe, og det er oplevelser som sideaktiviteterne, der skaber sammenhold og fællesskab for fodboldspillerne, siger han.

Og den betragtning er kommunekonsulent, Mads Ravn, enig i. Han peger også på klubbernes relation til kommunen som en sidegevinst ved et arrangement som dette - noget der er med til at udvikle og styrke breddefodbolden i kommunen:

- Samarbejdsrelationerne styrkes også gennem sådan et arrangement. Både mellem kommunen, klubberne, DBU og DBU Jylland. Særligt klubbernes indbyrdes forhold, og relation til kommunen, kommer kommunen til gavn. Det danner grobund for fremtidige samarbejder med fodbolden som omdrejningspunkt uanset om samarbejdet drejer sig om klubsamarbejde, baneplaner og sparring i forhold til den daglige klubdrift. At samarbejdsrelationerne styrkes, danner forudsætninger for endnu mere velfungerende klubber og fodboldmiljøer for kommunens borgere, forklarer Mads Ravn.