DBU's adfærdskodeks

Glæden ved fodbolden får hver dag tusindvis af mænd, kvinder og børn til at snøre støvlerne og løbe på banen for at drible, score og high five sig til fantastiske oplevelser med gode kammerater. 

360.000 danskere spiller fodbold i en klub og er en del af det unikke fællesskab. Et fællesskab, som kan samle og begejstre os alle. 

Det er udgangspunktet. Vores fodbold. Heldigvis er det glæden og de gode fællesskaber, der fylder. I løbet af bare én uge kan der spilles omkring 10.000 kampe alene i bredden. Langt de fleste med glæde og fokus på bolden.

Men indimellem er der episoder og spørgsmål, både på og uden for banen, som kræver viden og handling. For det meste ved vi, hvad der er det rigtige at gøre, men nogle gange er vi i tvivl. Og her kan der være brug for at støtte sig til fodboldens love og retningslinjer – og det finder I i DBU’s adfærdskodeks.

Ét samlet kodeks for fodbolden
I 2020 vedtog DBU’s bestyrelse et adfærdskodeks for fodbolden, som skal samle tidligere regler og retningslinjer i ét samlet kodeks. Det betyder, at tidligere dokumenter, regler mv. om etik, fairplay, code of conduct mv. erstattes og udgår.

DBU’s adfærdskodeks er lavet for at fremme fairplay, inklusion og gensidig respekt samt at holde usportslig og uetisk adfærd ude af fodbolden. Det kan blandt andet bruges i de tilfælde, som kan være skadelige for fodboldens integritet og omdømme.

Det gælder for alle spillere, ledere og trænere, ansatte og bestyrelsesmedlemmer samt organisationer og klubber under DBU.

Læs kodekset via undersiderne eller FIND HELE KODEKSET HER

Træner i øvelse med spillerne