U17-drenge dukkede op hos skadet modspiller

To 17-årige fodbolddrenge og en træner fra Gug Boldklub viste usædvanlig fairplay-ånd, efter en modspiller fra Støvring IF havde brækket skinnebenet i et indbyrdes opgør.

Asger Bundgaard Nielsen var lige kommet tilbage fra en lyskenskade, da han løb på banen for Støvring IF i U17 Drenge Vest mod Gug B sidste søndag. 

Det blev dog en kort fornøjelse for den unge Støvring IF-anfører, som et stykke inde i kampen kom galt afsted i et hændeligt uheld med to Gug-spillere. En situation i eget målfelt, som tilmed gav straffespark til modstanderne, kostede et brækket skinneben og betyder nu, at Asger Bundgaard Nielsen må følge holdkammeraterne fra sidelinjen resten af sæsonen.

Det foregik derfor på krykker, da Asger Bundgaard Nielsen torsdag åbnede døren i hjemmet i Støvring til noget af en overraskelse. Udenfor stod to af modspillerne og træneren fra Gug B, og med sig havde de en hilsen fra hele Gug-holdet samt en ”god bedring-gave”.

Glad og overvældet
Den unge Støvring-spiller i den grad overrasket, da spillerne og træneren fra Gug Boldklub stod udenfor hoveddøren ved hjemmet i Støvring.

- Det var en mega overraskelse, men jeg blev virkelig glad og overvældet. Det er utroligt flot gjort, synes jeg. Jeg troede slet ikke, at man gjorde sådan noget, lyder det fra Asger Bundgaard Nielsen, som stadig er mærkbart berørt over besøget.

- Jeg synes, at det er så flot en gestus. Al respekt til Gug Boldklub. Det er dejligt, man kan gøre sådan noget, på trods af, at vi normalt nærmest hader hinanden på banen, siger han, og understreger, at kampen mod Gug var ren udtur.

- Jeg lå derinde på banen og havde helt vildt ondt, og så var det bare salt i såret, at de ovenikøbet fik straffespark. Men det er bare med at komme op på hesten igen, siger den ukuelige nordjyde og fortæller, at der stadig venter cirka tre uger på krykker, inden genoptræningen kan begynde.

Havde ondt af Asger
Træneren fra Gug B, Anders Klagenberg, synes ikke, at han og drengene gjorde noget særligt. De syntes bare, at det var synd for Asger, lyder forklaringen på besøget.

- Vi snakkede om Asger til træning, og syntes alle sammen, det var synd for ham, at han var kommet galt afsted. Derfor besluttede vi os for at køre ned til ham med en hilsen fra hele holdet og en god æske chokolade, siger Anders Klagenberg.

- Drengene kender hinanden lidt fra de sociale medier og fra lokalområdet, og vi vidste, at Asger lige havde kæmpet sig tilbage fra en træls lyskenskade, siger træneren, som ikke har fortrudt besøget.

- Han blev både chokket, overrasket og glad. Det var dejligt at opleve, siger han.

Af: Martin Weibel
 - 14. september 2015