Fairplay-skilt skal forbedre tonen

Nyt fairplay-skilt skal forsøge at forbedre tonen på sidelinjen til børne- og ungdomskampe i HOG Hinnerup.

Fodboldklubben HOG Hinnerup har op til denne sæson fået fremstillet et skilt, som skal gøre især forældrene opmærksomme på, at fodbold for børn og unge skal være en god oplevelse. Fem konkrete budskaber toner frem på skiltet:

  • Det er børn
  • Det er et spil
  • Trænerne er frivillige
  • Dommeren er også menneske
  • Det er ikke VM

Peter Rasmussen er ungdomsformand i HOG Hinnerup. Han har store forhåbninger med det nye fairplay-tiltag.

- Vi håber, det kan være med til, at forældre tænker sig om en ekstra gang, inden de kommer med udbrud til spillerne. Vi er blevet inspireret af det engelske fodboldforbund, som har lavet lignende skilte. Vi synes, det er en rigtig god idé, lyder det fra Peter Rasmussen, som er medlem i DBU Jyllands fairplay-udvalg.

Vil undgå negativ påvirkning
Skiltet skal ikke ses som en løftet pegefinger til de mange fodboldforældre, som jævnligt tropper op på HOG Hinnerups baner lidt nord for Aarhus. Det er ment som en venlig påmindelse om, at spillerne nemt kan blive negativt påvirkede af for mange eller for hårde tilråb.

- Jeg tror ikke, forældrene tænker så meget over det. De glemmer, at det kan have negativ effekt. Men ud over at forstyrre trænere og dommere, bliver børnene også forvirrede, når træneren siger én ting og din far noget helt andet, siger Peter Rasmussen og understreger, at klubben ikke er hårdere ramt af tilråb fra sidelinjen end alle andre breddeklubber.

Skilte til hele landet, tak
Han regner med, at der i første omgang skal laves mellem seks og otte skilte i alt. På sigt håber han, der skal laves mange flere end det, han ser nemlig gerne, at skiltet ender i breddeklubber over hele landet.

- Det kunne være fint. Nu starter vi her og kan i første omgang låne dem ud, men ellers er planen, at det skal være muligt at hente skabelonen online, så man selv kan få skiltet trykt, siger Peter Rasmussen.

Han tror, skiltet kan have en god effekt, især hvis man ser det flere steder.

- Hvis det hjælper til, at vi bliver bedre til at respektere hinanden, så kommer vi langt, slutter HOG Hinnerups ungdomsformand.

Af: Kristoffer Weibel og Bob Gisselmann - 24. april 2015